Ismerős Arcok - Szélbe kiáltok CD

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Ismerős Arcok - Szélbe kiáltok CD
állapot
ÚJ
RRP: 3 330 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 2 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft

Részletek

Az Ismerős Arcok magyar, nemzeti rock zenekar, 1999. október 23-án alakult meg az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból. Első időkben rythm'n'bluest játszottak. Egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik. Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások.

A csapat roppant képzett zenészekből áll, akiket a stúdióban ugyanilyen nagyszerű muzsikusok egészítettek ki zongorával, hegedűvel, szaxofonnal és szintetizátorral. Végül, de nem utolsó sorban hatalmas elismerést érdemel Tóth Lilla is autentikus népdalelőadásaiért.

Szinte zenei kuriózumnak számít a „Ruszkik haza!” című dal, ugyanis történelmünk egyik legjelentősebb időszakának, ’56-nak ilyetén való megemlékezéséről nem sok szerzemény született eddig. Méltó főhajtás ez egyben a nemrég elhunyt hős, Pongrátz Gergely emléke előtt, akitől még idős korában is rettegett a kommunista garnitúra. A zenekar a megbeszéltek szerint készülőben volt Gergely bácsihoz, hogy rögzítsék kedvenc Reményik-versét, mely a dal előtt hangzott volna el az eredeti elképzelések szerint. Ez – fájdalom – már nem valósulhatott meg. Csupán pár nap választotta el az együttest vágyuk beteljesülésétől.

A dalszövegekre az élet legfőbb értékeinek csodálatos megjelenítése jellemző, úgy mint például a hazaszeretet, a barátság, a hűség, a bátorság, a hagyományőrzés és a családi kötelékek ápolása, de hallhatunk torokszorító sorokat az elmúlásról és a reményvesztett ember mindennapos vívódásairól is.

A bővített újrakiadáson bónuszként helyet kapott az Ennyi című dal 2012-es változatának videóklipje, valamint az igényesen kivitelezett digipack, a CD és a booklet is újra lett tervezve. 

Nyerges Attila - gitár, ének
Práder Vilmos - gitár, ének
Galambos Nándor - basszusgitár
Kovacsik Tamás - dob

1. Prológus
2. Ruszkik haza
3. Szélbe kiáltok
4. Csillagok, csillagok
5. A térkép
6. Barátom
7. Eltűnni csendben
8. Ha lemegy a nap
9. Nincs happy end
10. A szél patkójától...
11. Üzenet
12. Fenyők
13. Hidegen fújnak a szelek
14. Mennyit ér?
15. Az utolsó magyar
16. Epilógus

bónusz videó:

17. Ennyi (2012-es változat FankaDeli Ferivel)

Adatok
előadó
Ismerős Arcok
cím
Szélbe kiáltok CD
alcím
újrakiadás
kiadó
Retro Média Kiadó
kiadási év
2005, 2012
kötés
digipack
Cikkszám
219764
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!