Daniel Quinn - Izmael - szellemi és lelki kaland

Nincs raktáron
Daniel Quinn - Izmael - szellemi és lelki kaland
Részletek
„Az Izmael eredeti felfedezés. Sokáig fennmarad.”
Ray Bradbury

"Az ablaküveg tompán visszaverte a fényt. Egy pillanatig továbbra is saját szemeimbe bámultam, majd megpróbáltam az üvegen túlra nézni – és azon vettem észre magam, hogy egy másik szempárba nézek.
Rémülten hőköltem hátra. Ijedtségem tovább fokozódott, amikor felfogtam, hogy mit láttam. Az üveg túloldalán egy kifejlett gorilla volt. Tömege önmagában volt riasztó
Nagyon békésen, félig ülve, félig fekve egy vékony, zsenge ágat majszolt élvezettel.
– Te vagy a… a tanár? – Habogtam.
Bólintott. – Én vagyok a tanár.
Így ismerkedünk meg Izmaellel, egy roppant tudású teremtménnyel. Van egy története, amit el akar mesélni, olyan, melyet emberi lény korábban nem hallott soha. A történet az ember helyéről szól, de nemcsak emberöltőnyi léptékben, hanem az idő síkján kivetítve a földtörténet múltjába és jövőjébe is.
Mint minden nagy tanító, Izmael is elutasítja, hogy megkönnyítse számunkra a leckét. Története az idő keletkezésével kezdődik, történelmi magyarázatai pedig tankönyvben soha nem jelentek meg.
– Az az ember rendeltetése, hogy uralkodjon a világ felett?
Vagy talán létezik egy magasabb rendű hivatás számára – egy csodálatosabb, mint amilyet az ember valaha is elképzelt magának?
Ebben a rendkívüli regényben egy ember és egy gorilla olyan szellemi kalandra vállalkozik, mely újrafogalmazza, hogy mit jelent embernek lenni. Agyafúrt, szellemes, mély, az Izmael az elme és a lélek bűvészmutatványa."
Adatok
szerző
Daniel Quinn
cím
Izmael - szellemi és lelki kaland
kiadó
Katalizátor Könyvkiadó
kiadási év
2009
oldalszám
232
kötés
puha kötés
Cikkszám
228895
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!