Irving Stone - Van Gogh élete

Nincs raktáron
Irving Stone - Van Gogh élete
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
650 Ft
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Részletek

Van Gogh élete egyike a legtragikusabb művészsorsoknak. Rengeteget dolgozott, festett, kísérletezett, de soha egyetlen képét sem vásárolták meg. Minden kezdeményezése kudarcba fulladt, minden szerelme csak újabb szenvedést, megaláztatást hozott számára. Végül elméje elborult, saját kezével vetett véget zaklatott életének. S alig néhány esztendővel halála után nevét szárnyra kapta a világhír és a legnagyobbak sorába emelte.
A nagy holland mester életregénye Irving Stone tolla nyomán elevenedik meg előttünk. Az angol író - elsősorban Vincent van Gogh-nak testvérével, Theóval folytatott levelezése alapján - színesen, érdekesen és valósághűen írja le a történteket. Könyve, mely számos angol kiadás mellett sok más nyelven - közöttük oroszul, lengyelül, franciául is - megjelent, világszerte nagy sikert aratott. Film is készült belőle, a Magyarországon is megmutatott "A nap szerelmese" című alkotás.
Magyarul az életrajzi regény most jelentik meg harmadízben. A gazdagon illusztrált kötet Van Gogh 24 művét tartalmazza, közülük nyolcat színes nyomatban.

Adatok
szerző
Irving Stone
cím
Van Gogh élete
kiadó
Corvina Könyvkiadó
kiadási év
1971
oldalszám
391
kötés
vászon kötés védőborítóval
Cikkszám
238314
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Előjáték: London 5
A Borinage 26
Etten 92
Hága 128
Neunen 198
Párizs 233
Arles 299
St. Remy 350
Auvers 369