Szepes Mária - Smaragdtábla

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
10 db
Szepes Mária - Smaragdtábla
3 990 Ft
3 391 Ft
Kezdete: 2020.05.01   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 68 Ft

 

 

Részletek
„A Smaragdtábla az egyik legfontosabb művem, amely az összefüggések tudományát próbálja bizonyítani hiteles források, az összehasonlító vallástudomány, a természettudományok, a mélypszichológia és a saját tapasztalataim alapján... E könyv megkísérli összevetni az ősi hagyomány és a modern természettudomány egymást kiegészítő szoros összefüggéseit.”
– Szepes Mária

Az ókori Egyiptomból származó Smaragdtábla, amelyet Hermész Triszmegisztosznak tulajdonítanak, útmutatást nyújt az ember számára a mágikus erők használatához. Gondolati magva az, hogy lényegét tekintve minden azonos alapformákra épül, és minden mindennel összefügg.
Az először 1994-ben megjelent Smaragdtábla címéhez hűen arra törekszik, hogy egységbe foglalja az ember és a világegyetem jelenségeit. Ezt nevezte Szepes Mária az összefüggések tudományának, amely tulajdonképpen a természettudomány, a művészet és a filozófia szintézise. A könyvet olvasva olyan rálátást kaphatunk a világ dolgaira, amellyel számunkra is kézzelfoghatóvá válik, hogy valóban minden mindennel kapcsolatban van, és nyilvánvaló igazságként fogadhatjuk el az „amint fent, úgy lent” ősi elvét.

Szepes Mária Alapítvány
Célja az író teljes életművének gondozása, még kiadatlan írásainak megjelentetése, szellemi értékeinek ébrentartása, módszertanának átadása és az Egyetemes Megismerés sokszínű áramlatainak támogatása. Az Alapítvány vezérfonala: Kutassuk együtt a feledés fátylait eloszlató öröklét üzeneteit.
Adatok
szerző
Szepes Mária
cím
Smaragdtábla
alcím
Az analógiák tana
kiadó
Édesvíz Kiadó
kiadási év
2017
állapot
ÚJ
oldalszám
296
kötés
kemény kötés
ISBN
9789635291236
Cikkszám
270269
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!