Liptai Zoltán - Ételdíszítés

Nincs raktáron
Liptai Zoltán - Ételdíszítés
Liptai Zoltán
Ételdíszítés
Cser Kiadó, 2012
88 o., puha kötés
jelenleg nem kapható, de előjegyezhető
Részletek
Az ételek díszítésével már Mátyás király korában is foglalkoztak: friss, szárított vagy aszalt zöldségekkel, gyümölcsökkel, zöldfűszerekkel díszítették, tálalták az ételeket. Szinte minden országnak megvan a saját ételkészítési, tálalási és díszítési technológiája, fontos szerepe van a finoman elkészített ételek ízléses tálalásának és díszítésének. Ezért szeretnénk a könyvvel segíteni az olvasóknak, és reméljük, hogy a képeket nézegetve kedvet kapnak, hogy a konyhában szerzett gyakorlatukat, tudásukat továbbfejlesszék, és meglepjék vele családjukat, vendégeiket. A tartalomból: Eszközismertetés; Zöldségek, gyümölcsök beszerzése; Ételdíszítési szabályok, tanácsok; Ételdíszek: Feketeretek-liliom; Feketeretek-virág; Lilakáposztalevél; Kelkáposztalevél; Paprikakosarak; Cukkinilegyező; Cukkinikosárkák; Póréhagyma-krizantém; Jégcsapretek-legyező; Paradicsomrózsa; Paradicsomkorona; Paradicsomliliom; Uborkapók; Uborkakorona; Faragott gomba; Faragott gombavirág; Sárgarépa-krizantém; Sárgarépalevél; Lilahagyma-tavirózsa; Pirosretek-virág; Pirosretek-rózsa; Sajtkosár; Papírpapilotte. Desszertdíszek: Citromkosár; Dresszírozott körte; Pirosalma-hattyú; Marcipánrózsa; Marcipánlevél; Édestésztakosár; Rétestésztakosár; Sárgadinnyekosár; Grépfrútkosár; Omlóstészta-halfej és -halfarok; Csokoládélevél; Csokoládéforgács; Csokoládéval írott díszek. Koktéldíszek: Piros-zöld almalegyező; Mangó-eper virág; Narancs-citrom-lime karikák; Színes gyümölcsnyárs; Kivi-szilva legyező.
Adatok
szerző
Liptai Zoltán
cím
Ételdíszítés
kiadó
Cser Kiadó
kiadási év
2012
oldalszám
88
kötés
puha kötés
Cikkszám
309964
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!