Romváry Vilmos - Fűszerek könyve

Nincs raktáron
Romváry Vilmos - Fűszerek könyve
700 Ft
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
Adatok
szerző
Romváry Vilmos
cím
Fűszerek könyve
kiadó
Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
kiadási év
1979
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
324
kötés
kemény kötés, védőborítóval
ISBN
963-230-108-0
kiegészítő információk
Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Cikkszám
332478
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom
Aperitif 5
A fűszerezés öröme 9
Egy kis fűszertörténelem 12
A fűszerekről általában 17
A fűszerek hatóanyagairól 22
A fűszerek vásárlása, tárolása és előkészítése 26
A fűszerek helyes adagolása és elkészítése 33
Étel- italfűszereink részletes ismertetése 37
Angelika 38
Áfonya 40
Ánizs 42
Babérlevél 45
Bazsalikom 47
Boróka 49
Bors 51
Borsikafű 54
Borsmenta 56
Cayeni bors 58
Citrom 59
Citromfű 61
Csillagánizs 62
Édes kömény 64
Fahéj 66
Fehér üröm 67
Fekete üröm 69
Fokhagyma 70
Galanga 73
Gyömbér 74
Izsóp 77
Kakukkfű 78
Kapor 81
Kapri 83
Kardamomi 85
Kálmos 87
Komló 90
Koriander 91
Kömény 93
Kurkuma 95
Lestyán 96
Majoranna 98
Metélőhagyma 100
Mustár 102
Narancshéj 104
Paprika 106
Paradicsom 112
Petrezselyem 116
Római kömény 121
Rozmaring 122
Sáfrány 125
Sáfrányos szeklice 126
Szagosmüge 128
Szegfűbors 129
Szegfűszeg 131
Szerecsendió 133
Szurokfű 134
Tárkony 136
Torma 138
Turbolya 140
Vanília 141
Vasfű 143
Vöröshagyma 145
Zeller 147
Zsálya 149
Fűszernövények a kiskertben és az ablakban 151
Fűszernövények házi tartósítása 162
Fűszerkeverékek 171
Fűszeres pácok - pácolások 181
Néhány szó a divatos fűszermártásokról 187
Az ételízesítőkről 201
A gomba is fűszer 205
Legyünk óvatosak a sózással! 210
Fűszeres növényi ecetek 214
Ízesített konyhaecetek 214
Borecetek 216
Egyéb ecetek 217
Korszerű ételek - korszerű ételízesítés 219
Új típusú és hagyományos levesek 219
Konzervételek 222
Mirelite gyrosfagyasztott ételek 226
Alufóliás ételek 230
Grillételek 232
Húsételek 238
Halételek 244
Sajtos ételek 247
Saláták 250
Baba- és gyermekételek 256
Diétás fűszerezési tanácsok 260
A fűszerek mint italalapanyagok 269
Likőrök, pálinkák 273
Gyümölcsborok, bólék, sörök 276
Hűsítő italok 278
Kávék 279
A méz mint ízesítő 280
Fűszerkalauz 284
Mihez - mit? 285
Mit - mihez? 292
Hasznos konyhai tanácsok 298
Fűszernövények a szépség szolgálatában 306
Irodalomjegyzék 310
Mit, hol keressünk? 311