Opus Nigrum

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Opus Nigrum
700 Ft
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Marguerite Yourcenar
Opus Nigrum
Világkönyvtár sorozat
antik (Magvető), 1983
363 o., vászon kötés védőborítóval, szép állapotú
700.-
Részletek
Margurerite Yourecan 1968-ban megjelent Femina-díjas regénye a XVI. századi Flandriában játszódik, abban az időszakban, amelyet a katolikus egyház és a protestantizmus történelmi méretű párbaja, valamint a spanyol katolikus abszolutizmus elnyomó uralma ellen föllépő korai polgári szabadságmozgalmak kibontakozása jellemez. Főszereplője a teológus-filozófus-orvos Zéon, kitalált figura, nem történelmi személy, de élete számos ponton találkozik Erazmus, Leonardo da Vinci, Giordano Bruno, Paracelsus és Campanella életével.
Az Opus Nigrum azt a folyamatot meséli el, hogyan lesz a tudásra szomjazó, ijfú Zénonból kiégett, az Inkvizíció által üldözött, máglyára ítélt tudós. Zénon Bruggéből indul, bejárja a világot, majd visszakanyarodik szülővárosába, itt éri utol végzete.
Hieronymus Bosch, Breughel képeinek világa elevenedik meg előttünk. Yorucenar hiteles, nagy történelmi freskót fest, de most is, mint mindig, elsősorban az ellentétes erők szorításában vergődő ember drámája, a condition humaine, az emberi sors alakulása érdekli.
Adatok
Cikkszám
349567
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!