Tibeti tanítók titkos tanításai

Nincs raktáron
Tibeti tanítók titkos tanításai
Dr. Hetényi Ernő ford.
Tibeti tanítók titkos tanításai
antik (Trivium Kiadó), 1994
250 o., puha kötés
jelenleg nem kapható, de előjegyezhető
Részletek
Léteznek-e varázserők, előfordulnak-e természetfeletti jelenségek a tibeti szellemi- és jógagyakorlatok során?
Ezeket a kérdéseket a Dalai Lámának is feltették, aki megerősítette a fentiek valóságát, sőt önéletrajzában, amely magyarul is megjelent, egész fejezetet szentel a tibeti misztikának, és üdvösnek tartaná, ha e kérdésekkel a modern nyugati tudomány is foglalkozna.
Hogy melyek a varázserőket és csodás jelenségeket aktivizáló módszerek, hogyan hangzanak a tibeti tanítók, a guruk utasításai, mit mellőzzön és mit szorgalmazzon a tanítvány, ez képezi a TIBETI TANÍTÓK TITKOS TANÍTÁSAI tárgyát.
A könyv, amelyet az olvasó a kezében tart, e mágikus és misztikus jelenségek filozófiai és teológiai hátterét, gyakorlati megvalósításának módját a tanító és tanítvány kapcsolatát tárja elénk. Szó esik a buddhizmus tibeti formájáról a lámaizmusról, karmáról, újjászületésről, a tudás ösvényéről, érzékfeletti bölcsességről és még sok egyéb a hétköznapi ember számára ismeretlen kérdésről. A könyv előszavát Dr. Benedek István írta, eredeti szövegét Dr. Hetényi Ernő fordította és látta el megfelelő kiegészítésekkel, aki maga is Láma, a magyar buddhista közösség kiemelkedő vezetője volt több mint harminchét éven át.
Adatok
Cikkszám
356681
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!