Vitalij Lvovics Begunov - Sajtok könyve - 200 recepttel

Nincs raktáron
Vitalij Lvovics Begunov  - Sajtok könyve - 200 recepttel
Adatok
szerző
Vitalij Lvovics Begunov
cím
Sajtok könyve - 200 recepttel
kiadó
Mezőgazdasági Kiadó
kiadási év
1981
oldalszám
288
kötés
kemény kötés
ISBN
963-231-098-5
kiegészítő információk
A könyv fekete-fehér illusztrációkat és színes fotókat tartalmaz.
Cikkszám
362088
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom

A hollóról és a rókáról

1

Az Olvasóhoz

5

Egy kis ízelítő

Egy szelet sajt

8

Pillantás a múltba

11

Dicsérő szavak

15

A rokfort meséje

18

A sajtokról általában

A világ sajtjai

26

Hazai kóstoló

27

Sajtok inkognitóban

31

A sajtok világa

33

Miből állnak a sajtok?

33

A sajtok csoportosítása

40

Így készül a sajt

46

A rennin titka

46

A sajttej

48

Mi történik a sajtkádban?

50

Prés alatt

53

Sófürdőben úszva

56

Érik a sajt

58

Készül az ömlesztett sajt

61

Sajtvizsgálat

64

A sajt szerepe táplálkozásunkban

68

Csábító kirakatok előtt

69

Hol tároljuk és hogyan?

69

Kis sajtlexikon

Sajtjaink

75

Keménysajtok

75

Félkeménysajtok

78

Lágysajtok

86

Friss sajtok

91

Túrósajtok

93

Juhsajtok

93

Savanyú sajtok (túrók)

95

Ömlesztett sajtok

98

Szomszédaink sajtjai

102

Ausztria - rúzzsal érő sajt

102

Csehszlovákia - az aranysajt

102

Jugoszlávia - a sajt a hosszú élet titka

104

Románia - bivalytejsajt

105

Szovjetunió - Verescsagin nyomdokán

105

Néhány sajtkülönlegesség

110

Bauskas sajt

110

Csecsil sajt

111

Csujszki sajt

111

Dorogobuzsszkij sajt

112

Gelendzsiki sajt

112

Grúz sajt

113

Háromszögletű (vagy ék alakú) sajt

113

Iremsik sajt

113

Jehegnadzorszki sajt

113

Kabargyini füstölt sajt

114

Kobijszki sajt

114

Liliputi sajt

114

Litván köménymagos sajt

115

Motal sajt

115

Nyemani sajt

116

Szárított kevert túró

116

Sztanyiszlavi sajt

116

Sztyeppe sajt

117

Szuluguni sajt

117

Zöldsajt

118

A sajt nagyhatalmai

120

Dánia - négy egymásba kulcsolódó kürt

120

Franciaország - a sajtok királya

121

Hollandia - tulipánok, sajtok

124

Olaszország - kenyér, sajt és egy korty bor

124

Svájc - mint a havasi gyopár

127

Még mindig Európában

131

Anglia - az "Öreg haranghoz" címzett fogadó nevezetessége

132

Bulgária - ahol a legtöbb fehérsajt készül

133

Finnország - viola a pohárban

133

Görögország - ahol a juhsajt a kedvenc

134

Lengyelország - sajtos pacal

134

NDK és NSZK - komlólevélen érlelt sajt

135

Norvégia - sajt vattában

136

Svédország - whisky a sajtban

138

Távoli tájak sajtjai

138

Afrika - a kezdet kezdetén

138

Amerika - a cottage cheese a pionírok kedvence

139

India - ghee, csana, panir

139

Közel-Kelet - bárány bőrben érlelt sajt

139

Gasztronómia

Receptek

153

Vendégvárás

143

A két jóbarát

144

Sajt az asztalon

147

Mi minden készíthető sajtból?

149

Tájékoztató

Táblázatok

259

1978-as adatok a világ sajttermeléséről

259

Hazánk sajt és túrótermelése 1975-79-ig

260

Néhány fehérjedús élelmiszer fehérje-, zsír- és szénhidráttartalma

260

A fontosabb hazai sajtféleségek

261

Néhány fontosabb hazai sajtféleség kalcium- és foszfortartalma

265

Névmutatók

267

Recept abc

269

Fontosabb sajtféleségek

275

Szakmai tárgymutató

279