Wunibald Müller - Eksztázis - Szexualitás és spiritualitás

Nincs raktáron
Wunibald Müller - Eksztázis - Szexualitás és spiritualitás
Wunibald Müller
Eksztázis - Szexualitás és spiritualitás
Új Ember Kiadó, 2011
149 o., puha kötés
Részletek
Az eksztázis része mindennapi életünknek. Amikor lényegi módon megélünk egy életeseményt vagy a szexualitásunkat, esetleg egy mély találkozát a természettel, amikor gyermekekkel időzünk, vagy épp elmélyülten Istenre hagyatkozunk, részünk lehet ilyen csúcsélményekben. Eksztázist él át a boldogságtól túláradó édesanya, aki először tekint újszülött gyermekére, az örömében sikongató gyermek vagy az intenzív istentapasztalat borzongásától átjárt szerzetes is.
Az eksztázis lényem mélyéből fakadóan ad felszabadulást, feloldódást. Olyan rétegből tör elő, amely a mindennapok során többnyire elzárva marad, pedig ez is én vagyok, sőt, ez maga a legbensőbb valóm, amely mégy egyáltalán közölhető.
Az eksztázisnak e szélesebb értelemben vett jelenségvilágáról ír könyvében a német pszichológus és katolikus teológus, Wunibald Müller. Emellett a "halhatatlan szerelem" érzésével, legfőképpen pedig a szexualitást és a spiritualitás, a test és a lélek kapcsolatával foglalkozik. Mindezt annak reményében, hogy valami felcsillan majd abból, mennyire közel van egymáshoz az emberi élet e két alapvető tapasztalata.
Adatok
ISBN
9789639981225
Cikkszám
396165
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!