David Yengibarjan Octet: No compromise CD

Nincs raktáron
David Yengibarjan Octet: No compromise CD
David Yengibarjan Octet
No compromise CD
NarRator Records, 2010
digipack, 72:33
2945.-
Részletek
David Yengibarjan No compromise című albumában egy régi vágyát valósította meg. A Kiscelli Múzeumban 2008. augusztus 1-én készített nagy hangszerelésű koncert felvételen olyan világszerte ismert zenészekkel dolgozott együtt, akiket kifejezetten ezekre a kompozíciókra álmodott meg. Az albumon olyan Yengibarian által megírt saját szerzemények jelennek meg, mint a Sas Tamás rendezte „Szerelemtől sújtva” című film zenéje vagy a 2010-es Filmszemlén rendezői díjat nyert Pejó Róbert által rendezett „Látogatás”című film, illetve Lukáts Andor „Liliom” című darabja.

„Botos Józsival 2003-ban, a nyolcadik kerületi Mária utcában találkoztam össze. Ő akkoriban lett a zenekarom tagja, amikor az általam alapított trio kirúgott engem. A próbákon állandóan kávéztak, cigiztek, anekdotáztak, amitől én egyre idegesebb lettem és ez meg is látszott rajtam. Ekkor határoztam el, hogy NINCS KOMPROMISSZUM.
Egri Jancsival ’97-ben találkoztam a tatabányai jazz táborban. Azóta tartottam vele a kapcsolatot.
Botos Józsival és Egri Jancsival alapítottam aztán 2003-ban az új trio-t.
Egyszer leültem az Almássy-téren egy kocsmába és egy papírra leírtam ezeket a neveket:
Karim Weemaels, Matt Darriau, Eddie Neumann, Tom Walsh, Komlan Agbekpenou,
Adalberto el Bamba Dominguez
Akkor álmodtam meg a No Compromise zenekart.
Mindannyiukkal más-más alkalommal, földrajzilag különböző helyeken találkoztam és játszottam együtt. Nyilván egyikükkel sem volt egyforma élmény zenélni.
Például Komlan-nal a brüsszeli L’archiduc klubban találkoztam a fellépésem előtt. Húsz perccel később boldogan játszottunk együtt.
Eddie Neumann-al az Orient Express turnén találkoztunk, Olaszországban.
Nem tudok valamennyiükről olyan történetet mesélni, amiről az olvasó azt mondaná: „Hűű! Ez fantasztikus sztori!”, de mindegyikükkel olyan zenei és emberi élmény volt a találkozás, hogy eldöntöttem: ezeket az embereket összehozom egy közös produkcióra.
Azért a basszus gitárosról még el kell mondani, hogy Kubából jött, szintén Brüsszelben találkoztam vele. Ő csak spanyolul beszélt, én franciául és angolul próbáltam szót érteni vele. De miután elővettük a hangszereket…
Az albumon hallható kompozíciókat többnyire színházi produkciókban adtam elő. Ezeket később erre a zenekarra hangszereltem át. Ez lett belőle.” - David Yengibarjan

David Yengibarjan - tangóharmónika (akkordeon)
Matt Darriau - alt szaxofon, kavala, klarinét
Karim Weemaels - nagybőgő, klarinét, szoprán, alt és tenor szaxofon
Eduard Jack Neumann - tenor szaxofon
Tom Walsh - harsona
Botos József - gitár

1. Intro: traditional Danca Armenico
2. Ararat
3. Yagmur
4. Vayamos al Diabolo
5. Hunvar 2006
6. Pandoukht
7. Liliom / Lily
8. Chaos Camping
9. Ecole des Aveugles
10. Finale
Adatok
Cikkszám
398877
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!