Mátyás Szabolcs - Tudnom kell, mert magyar vagyok!

Nincs raktáron
Mátyás Szabolcs - Tudnom kell, mert magyar vagyok!
RRP: 2 590 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 2 331 Ft
A vásárlás után járó pontok: 23 Ft
Mátyás Szabolcs
Tudnom kell, mert magyar vagyok!
M. Sz. és Társa, 2012
156 o., kemény kötés
2331.-
Részletek

Voltak a magyar történelemnek olyan időszakai, amikor arra akarták kényszeríteni ezt a nemzetet, hogy megtagadja múltját, elferdítve tanulja történelmét és elfeledje ősei vallását. Sajnos ez igen mély nyomot hagyott az emberekben, így generációk nőttek fel egy szellemi nihilben, akik így már sajnos maguk sem tudták átadni utódaiknak azt, amit egy folyamatosan fejlődő társadalomban az előző generáció átad a következőnek.

Szilárdan hinnünk kell azonban abban, hogy a magyar történelemben többé nem lesz ilyen időszak, és nemzetünk függetlensége soha nem fog veszélyben forogni.

Bízzunk Széchenyi szavaival élve abban, hogy Magyarország nem volt, hanem lesz, ezért nem a vészharangot kell kongatni, hanem összefogni, és mind a 15 millióan egy emberként, egy nemzetként cselekedni, mert "Ha a magyar is elhagyja a magyart, / Nem lesz akkor olyan, aki vele tart, / Úgy eltűnik, mint az égről a csillag…"

Vetkőzzük le végre a ránk erőltetett és a tudatosan belénk nevelt "kis nemzet, az utolsó csatlós és a vesztes nép" komplexusát, hisz van nekünk dicső történelmünk, kultúránk, amire büszkék lehetünk, és nem kell görnyedt háttal járnunk, legyünk akármelyik szegletében is a világnak.

Érezze minden magyar ember, hogy van értelme küzdeni, van értelme a hazáért áldozatot hozni, még akkor is, ha csak cseppek vagyunk a tengerben, hisz "anélkül a csepp nélkül sekélyebb volna a tenger."

Könyvem a fentiek szellemében próbálja meg bemutatni a magyar történelem legfontosabb személyiségeit, eseményeit, szent tárgyait, énekeit stb. Olyan tudást közvetít a kiadvány, melyet valóban tudnia kell minden magyar embernek.
Adatok
Cikkszám
399312
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!