Susanne F. Fincher - Mandalakészítés

Nincs raktáron
Susanne F. Fincher - Mandalakészítés
ISBN
9635282907
Részletek
Mi is az a mandala? Hamvas Béla szavaival: „Rendesen kör alakba rajzolt néhány ábra: élő alak képe vagy geometriai figura betű, szám, szimbolikus forma, állat-, növény- vagy virágkép… A mandalát a misztikus intuíció látja meg, és meditációk alkalmával szemléletébe a misztikus intuíció merül el. A mandala szemléletébe merülve az ember az anyagi természetben használt tudatából kikapcsolódik és a transzcendens értelmek világába helyeződik át.”
C. G. Jung egész életében foglalkozott a mandalákkal. Nem csupán tudós szemmel tekintett rájuk, hanem számosat ő maga készített. „Csak amikor a mandalák festéséhez hozzáláttam, akkor ébredtem rá, hogy minden út, amelyet megjártam és minden lépés, amelyet megtettem… a középponthoz vezetett vissza. Egyre világosabbá vált előtte: a mandala a centrum. Ez a kifejeződése minden útnak. Út a középponthoz, az egyénné váláshoz.”
Suzanne F. Fincher műve, amelyet az Olvasó most kézhez vesz, gyakorlati könyv. A szerző – Jung követője – több mint harminc éve gyógyít és oktat. Tanácsait követve – kifejezett kézügyesség vagy festői tehetség nélkül is – bárki képes lehet mandalát készíteni. Segít kiválasztani a megfelelő anyagokat és eljárásokat, eligazít a színek, számok és motívumok jelképrendszerében.
Azok számára, akik zaklatott korunkban a forgatagból kissé kilépve nyugodt önismeretre, szellemi fejlődésre és harmóniára vágynak, szívből ajánljuk a mandalakészítést. Hasznos útmutatójuk lesz Suzanne F. Fincher könyve.
Adatok
szerző
Susanne F. Fincher
cím
Mandalakészítés
alcím
Intuíció, önkifejezés, gyógyulás
kiadó
Édesvíz Kiadó
kiadási év
1998
oldalszám
230
kötés
puha kötés
nyelv
magyar
kiegészítő információk
Fekete-fehér és színes illusztrációkat tartalmaz.
Cikkszám
413312
Kiegészítő termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom

Előszó

7

Mandala: Az Én tükörképe

9

A mandala készítése és értelmezése

30

A mandala színei

47

A színrendszer

95

Számok és alakzatok

117

A mandalák Nagy Köre

181

Körtánc

211

Bibliográfia

227