Marie-Claude Paume - Ehető vadnövények - Füvek, virágok és salátafélék gyűjtése és felhasználása (kemény kötés)

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Marie-Claude Paume - Ehető vadnövények - Füvek, virágok és salátafélék gyűjtése és felhasználása (kemény kötés)
4 600 Ft
3 910 Ft
Kezdete: 2017.01.04   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 46 Ft
Részletek
Nap mint nap elhaladunk mellettük, mégsem ismerjük őket. Figyelemre sem méltatjuk vagy éppen megszabadulunk tőlük, pedig a vadnövények többsége ehető. A mályvafélék, a bársonyvirág, a libatop, a csalánfélék… gyógyhatásokban, vitaminokban és értékes nyomelemekben gazdag „gyomok”, melyeket kis mennyiségben vagy fűszerként fogyasztva új ízeket varázsolhatunk asztalunkra.

A régi mondást, miszerint „fűben, fában orvosság”, az Ehető vadnövények című könyvet lapozgatva nyugodt szívvel vehetjük szó szerint. A kötetből megtanuljuk felismerni a növényeket, melyek az árokpartot szegélyezik, erdőt-mezőt tarkítják vagy éppen a konyhakertünket lepik el.
A szerző színes fényképekkel, részletes leírással, táblázatokkal segíti a vadnövények megismerését. Bemutatja ízüket, pozitív élettani hatásukat, elkészítésükhöz ötletes recepteket is ad.

„A vén Lakota bölcs volt. Tudta, hogy az emberi szív megkeményedik, ha eltávolodik a természettől. Tudta, hogy aki megfeledkezik a növények, az élőlények tiszteletéről, felhagy az emberek tiszteletével is. Ezért nevelte a fiatalokat a természet gyengéd befolyása alatt.”
T. C. McLuhan – részlet a Portraits from North American Indian Life című műből
Adatok
szerző
Marie-Claude Paume
cím
Ehető vadnövények
alcím
Füvek, virágok és salátafélék gyűjtése és felhasználása
kiadó
Bioenergetic
kiadási év
2013
állapot
ÚJ
oldalszám
296
kötés
kemény kötés
ISBN
9789632911892
Cikkszám
430096
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!