Miriam Stoppard - Gyermekbetegségek A-Z

Nincs raktáron
Miriam Stoppard - Gyermekbetegségek A-Z
Miriam Stoppard
Gyermekbetegségek A-Z
Tünetek és gyógymódok
antik (Park Könyvkiadó), 1990
317 o., kemény kötés
Részletek
Miriam Stoppard, a népszerű angol orvos-író (a Babakönyv, a Tinilányok könyve, a Nők könyve Magyarországon is megjelent kötetek szerzője) egyik legsikeresebb és talán legeredetibb műve a gyermekbetegségek képes enciklopédiája.
A könyv gerincét képező, abc-sorrendben szerkesztett rész a leggyakoribb csecsemő- és gyermekbetegségeket, panaszokat, tüneteket tartalmazza. A könnyen kezelhetőség és a jó áttekinthetőség érdekében minden címszó külön oldalra vagy oldalpárra került. Az egyes címszavak a fogalom rövid meghatározását, okát, leírását tartalmazzák, tájékoztatnak a betegség súlyosságáról, tüneteiről és arról, mit tegyünk elsősegélynyújtásként. A szerző segít eldönteni, hogy mikor kell azonnal orvost hívni, mit kell tenni az orvos megérkezéséig, mikor lehet házi gyógymódokhoz folyamodni, sőt az orvos lehetséges ténykedéséről és a szülő további feladatairól is szól. Minden esetben utal a kapcsolódó szócikkekre is. Külön fejezet foglalkozik a balesetek megelőzésével (otthon, utcán, játszótéren, közlekedés közben stb.) és az elsősegélynyújtással, beleértve az újraélesztés részletes ismertetését is.
A kötet mindennapi kézikönyv a családoknak: szülőknek, nagymamáknak, nagybácsiknak, pótmamáknak – mindenkinek, aki gyermeket nevel. Csökkenti az olvasóban a kiszolgáltatottság érzését a betegségekkel és az orvosokkal szemben is.
Adatok
Cikkszám
430797
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!