Békési Zoltán-Csarnai Erzsébet - Házi pálinkafőzés

Nincs raktáron
Békési Zoltán-Csarnai Erzsébet - Házi pálinkafőzés
állapot
ÚJ
ISBN
9789632866116
2 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 29 Ft
Részletek
Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy "pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehető. A pálinkához nem adható tömény vagy hígított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni."
Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén (könyvünk 6. fejezete) kívül azzal is tisztában kell lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra (2. fejezet). A házi pálinka jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés ( 3. fejezet ).
Házi pálinkát főzhetünk otthon is, és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi pálinkafőzés módszerét, eszközeit mutatja be könyvünk 4. fejezete. Hogy milyen pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a hungarikumot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi pálinkában ölt testet, arról az ötödik fejezet szól.
Adatok
szerző
Békési Zoltán-Csarnai Erzsébet
cím
Házi pálinkafőzés
kiadó
Mezőgazda Kiadó
kiadási év
2010
oldalszám
156
kötés
kemény kötés
Cikkszám
452940
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!