A posztmodern, avagy a késői kapitalizmus kulturális logikája

Nincs raktáron
A posztmodern, avagy a késői kapitalizmus kulturális logikája
2 600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 26 Ft
Fredric Jameson
A posztmodern, avagy a késői kapitalizmus kulturális logikája
antik (Noran Libro Kiadó), 2010
454 o., puha kötés, jó állapotú
2600.-
Részletek
A legbiztonságosabban úgy ragadhatjuk meg a posztmodern fogalmát, ha megkísérlünk történelmileg gondolni a jelenre egy olyan korban, amely már elfelejtette, hogyan is kellene történelmileg gondolkodni. A posztmodernizmus, a posztmodern tudat tehát talán nem is jelent sokkal többet annál, hogy saját lehetőségének feltételeiről gyárt elméleteket, amelyek elsősorban a változások és átalakulások puszta felsorolásából állnak. A modernizmus is megrögzötten foglalkozott az Újjal, és megpróbálta megfigyelni annak születését, a posztmodern azonban inkább váltásokat, eseményeket keres, nem új világokat; az árulkodó pillanatot, amely után már semmi sem a régi..."

"Fredric Jameson, nemzetközileg elismert irodalomteoretikus, az Egyesült Államok egyik legjelentősebb kortárs gondolkodója, a posztmodernizmus kutatásához hatalmas anyagot szolgáltat, mind műalkotásokat, mind elméleti vitaanyagot; összekapcsolja a kulturális változásokat a kultúra helyszíneinek változásaival az élet egész struktúráján belül, melyet a gazdaságtörténet új szakasza, a globalizmus termelt ki. Szigorú tudományossággal elemzi és értelmezi tanulmányának tárgyát. "
- Jonathan Arac

Fredric Jameson a Duke Egyetem professzora, társszerkesztője Masao Miyoshival, " A globalizáció kultúrája" című könyvnek, mely szintén a Duke University Press gondozásában jelent meg.

A kötet 1990-ben elnyerte a Modern Language Association(www.mla.org) James Russell Lowell Díját. A szerző 2008-ban a Holberg Prize díjazottja.
Adatok
Cikkszám
454683
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!