Az utolsó kannibálok

Nincs raktáron
Az utolsó kannibálok
Jens Bjerre
Az utolsó kannibálok
Világjárók sorozat 26.
antik (Gondolat), 1962
192 o., kemény kötés védőborítóval
Részletek
Bjerre útja Ausztrália homokos síkságán a Central Desertben élő bennszülöttekhez vezet el először. Közöttük él, a törzs tagja lesz. Közvetlen megfigyelési tudósítanak erről az egzotikus világról. Ír a bennszülöttek házassági rendszeréről, néhány hétig tartó avatási szertartásaikról, szerelmi életükről stb. Az író felkeresi a lenyűgöző szépségű Ayers Rockot, a természet építette katedrálist, amely az itt élők szent helye és évezredes sziklarajzainak gyűjtője.
Bjerre további útja során megjárja Új-Guinea zord hegyeit és nyirkos mocsárvidékét. Ellátogat az egyedül kannibáloknak nevezhető kelet-új-guineai törzsekhez, akiknek életét a dzsungel törvényei uralják. Az író egyaránt megeleveníti a valóságuk veszélyes világát, melyben keményen küzdenek a létért, s a láthatatlant, melyet benépesítenek "szellemeik" és misztériumaik.
A klíma, a hegyek és a vérszomjas törzsek ellenállását leküzdve, a kiváló tudós a belső-új-guineai csoportokhoz is eljut, s elénk varázsolja könyvében az emberlakta világ e legkevésbé felderített táját.
Az élvezetes, izgalmas olvasmányt számos szép illusztráció gazdagítja.
Adatok
Cikkszám
471906
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!