Ránky Edit - Csírazöldség a natúrkonyhában

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Ránky Edit - Csírazöldség a natúrkonyhában
480 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

Korunkban egyre nagyobb érdeklődés kíséri az egészséges táplálkozást és a napjainkban újdonságnak számító, természetes élelmiszerek megjelenését. Egyre többen keresik a  vitaminokban, ásványi sókban gazdag, kímélő módon előállított, magas tápértékű élelmiszereket, amelyek természetes tápanyagtartalmukat megőrizték. A csíráztatás és a magvak csíráinak fogyasztása az írott történelem előtti időkbe nyúlik vissza. A nagy civilizációk bölcsei évezredeken át esküdtek egészségmegtartó és gyógyító hatására. Napjainkban újra reneszánszát éli a régmúlt idők szokásainak felelevenítése, a rég elfeledett, értékes, empirikus ismeretek felkutatása. Ilyen ismeretekben gyökerezik a csíráztatás tudománya, amivel e füzet segítségével szeretnénk megismertetni az olvasót, a kísérletező embert.

Adatok
szerző
Ránky Edit
cím
Csírazöldség a natúrkonyhában
kiadó
Mezőgazdasági Kiadó - Planétás Gmk
kiadási év
1986
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
48
kötés
puha kötés
ISBN
963-232-282-7
sorozatcím
Biofüzetek
Cikkszám
474055
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom

A csíra életerő

4

Értékes élelem

4

Természetesen és gazdaságosan előállítható értékes csírazöldség

5

A kert nélkül kertészkedők és a biokertészek figyelmébe

5

A csíráztatás története

6

A csíráztatás őshazája: Kína

6

Csíráztatási hagyományok Európában

7

A csíráztatás múltja Magyarországon

8

A csírázás biológiai folyamata

9

A csírák táplálkozástani értéke

12

A csíráztatás módszerei

15

Csíráztatás csíráztatóedényben

16

A csírák tárolása

18

Csíráztatható magvak

18

Csíráztatható gabonafélék

19

Csíráztatható hüvelyesek

24

Csíráztatható olajos magvak

29

Csíráztatható zöldségfélék, fű- és fűszerfélék magjai

32

A csírák felhasználása és elkészítésük módjai

36

Receptek

38

Irodalom

48