Vaskorona

Nincs raktáron
Vaskorona
650 Ft
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Kubinyi Ferenc
Vaskorona
antik (Edition Litfas), Wien, 1995
261 o., puha kötés, újszerű állapotú
650.-
Részletek
A szerző elsősorban köszönetet mond Magyarország 1990-ben, szabadon választott és tragikus véget ért első miniszterelnökének. Eszmei kisugárzása és tettei nélkül ez a kötet nem született volna meg. Dr. Antall József szorgos és serény tevékenységének hiányában Horn Gyula nemhogy miniszterelnöki funkciót nem viselhetne, hanem a többi elfeledt aratcsíkhoz hasonlóan, csupán kertje zöld gyepét ápolná.
Horn Gyulának azonban szerencséje volt. Dr. Antall Józsefet, a kádári kort lemerülve kibekkelő, a Munka Érdemrend Arany fokozatával kitüntetett múzeumi főigazgatót. Csoóri Sándornak - a Rákosi hősi énekek poétájának - ajánlására (V. ö: Orosz József riportja Grósz Károllyal TV. 4. 1994. augusztus 20.) Aczél Györgynek a diktatúra szürke eminenciásának jóváhagyásával az MDF választmánya pajzsra emelte. Antall amice hatalomra jutása után, tüstént elárulta a Lakitelki Nyilatkozatot és megkötötte a paktumot a diktatúrához családi vonalon is kapcsolódó Szabad Demokraták Szövetségével. A jó példát követve a győztes Horn is ezt tette. Antall kliens csapatot válogatott maga köré nem a lakitelki alapító atyákból, nem a börtönt szenvedett magyar hazafiakból és 56 fegyvert fogó hőseiből, hanem a piarista gimnáziumi "gémlábú sasokból és csodalényekből" álló mezei hadból, ahol Boross Castell Jaloux, volt a kapitány. A legtehetségtelenebb pártonkívüli bolsevik karrierista elemeket toborozta össze.
Elnökösködése alatt, a paktum értelmében előkészítette a kommunista visszarendeződést azzal, hogy a diktatúra embereit a helyükön hagyta. Az ötödik hadoszlop készen állt. Szándékosan elmulasztotta a nemzetet és az ifjúságot felvilágosítani a kommunista bűnökről és a rendszerváltás nehézségeiről. Kiárusította a magyar nemzeti vagyont és odavetette az amerikai rabló tőkének a magyar gazdaságot. De a határon túli magyarságot is eladta. Tettei csak a nemzetáruló Károlyi Mihály működéséhez mérhetőek. Antallra is áll az a kérdés melyet Franchet d´Esperay tábornok Károlyihoz intézett: "Hát ilyen mélyre süllyedtek?" Még mélyebbre. Dr. Antall a Magyar Demokrata Fórum egyetlen választási ígéretét nem tartotta be. Így azután az MDF eleve vesztesként indult az 1994-es mindkét megmérettetésen. A nemzet nem Horn Gyulára, hanem Antall József és 27.000-es létszámú miniatűr pártja ellen szavazott. Ezért lehetett miniszterelnök az a Horn Gyula, aki Antallal ellentétben nem árulta el elveit, hiszen ma is hithű kommunista, de ezért, éppen olyan halálos veszélyt jelent a nemzet számára, mint az aposztata Antall József jelentett.
Kubinyi Ferenc
Adatok
Cikkszám
484243
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!