Krishnamurti - Gondolkozz ezeken - szabadságról, szeretetről, szépségről

Nincs raktáron
Krishnamurti - Gondolkozz ezeken - szabadságról, szeretetről, szépségről
Krishnamurti
Gondolkozz ezeken - szabadságról, szeretetről, szépségről
antik (Édesvíz), 2004
320 o., puha kötés
Részletek
Jiddu Krishnamurti (1895-1986) korunk egyik legelismertebb nagy tanítója és filozófusa. Több évtizeden át tartott előadásokat világszerte, amelyek gyöngyszemeit számos nyelven őrzik könyv alakban. Emberek milliói olvassák munkáit, követik gondolkodásmódját és tanításait. Akár egy régi beszélgetésről ír, akár a naplementét festi le találó szavaival, akár nyilvános előadást tart, szavai mindig részrehajlás és elfogultság nélkül valók, egyetemes érvényűek, és különös, megindító módon tárják fel emberi problémáink gyökereit.
"Élni annyit tesz, mint kideríteni, mi az igazság, és erre csakis a szabadságban lesztek képesek, csakis akkor, ha a folyamatos lázadás állapotában élitek az életeteket. Ahhoz, hogy valóban éljetek, rengeteg szeretetre és őszinte egyszerűségre van szükségetek, meg kell tanulnotok csöndben maradni, s számos tapasztaláson kell átesnetek. Olyan elmével kell rendelkeznetek, mely képes roppant tisztán gondolkodni, melyet nem vernek béklyóba az előítéletek, a babonák, a remények és a félelmek. Lehet, hogy megtanítanak titeket arra, hogyan legyetek rendesek, megtanítanak benneteket a jó modorra, és lehet, hogy sikerrel leteszitek minden vizsgátokat, ám ha ezeknek a felületes dolgoknak tulajdonítjátok a legnagyobb jelentőséget, miközben szétmállik körülöttetek a társadalom szerkezete, az olyan, mintha egy égő házban a körmötöket lakkoznátok."
Jelen kötet e nem mindennapi spirituális mester tündöklő és éleslátó megfigyeléseit adja közre a bennünket körülvevő világról, és az abban elfoglalt helyünkről, segítségével képesek leszünk szembenézni önmagunkkal, s megtanulhatjuk felfedezni és megismerni az életet:
- olyan hivatást választani, amit igazán szeretünk,
- megismerni az elme működését,
- eleven, érzékeny és fogékony emberi lényekké válni,
- megismerni a belső szépséget,
- felszabadítani az életenergiát.
Adatok
szerző
Krishnamurti
cím
Gondolkozz ezeken - szabadságról, szeretetről, szépségről
kiadó
Édesvíz Kiadó
kiadási év
2004
oldalszám
320
kötés
puha kötés
Cikkszám
495633
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!