Rudolf Steiner - Életutam

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Rudolf Steiner - Életutam
1 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Rudolf Steiner
Életutam
Genius, 2003
344 o., puha kötés
1990.-
Részletek
Rudolf Steiner befejezetlenül maradt önéletrajza. A mű 1907-ig követi Rudolf Steiner életét, 46. életévéig.
˝Az általam képviselt antropozófia nyilvános összejövetelein egy idő óta az életemre vonatkozó különböző állítások és bírálatok hangzottak el. Ezekből azután a szellemi fejlődésemben bekövetkezett változások okaira következtettek. Ezzel kapcsolatban barátaimnak az volt a véleménye, hogy jó lenne, ha én magam írnék valamit az életemről.
Be kell vallanom, hogy ez nincs nagyon a kedvemre. Mert mindig arra törekedtem, hogy amit mondanivalómnak és tennivalómnak tartottam, azt a dolgok, és nem a személyes vonatkozások szerint alakítsam. Másrészt viszont mindig is az volt a véleményem, hogy a személyes elem az emberi tevékenység sok területén a legértékesebb színezetet adja. De azt tartom, hogy ennek a személyes színezetnek a beszéd és cselekvés módjában, nem pedig személyiségünk előtérbe tolásában kell megnyilatkoznia. Ami személyiségünkkel függ össze, azt önmagunkkal kell elintéznünk.
Az itt következők leírására tehát csak azért határoztam el magam, mert kötelességemnek tartom, hogy az általam képviselt ügy és az életem közötti összefüggésekről alkotott nem helytálló véleményeket a dolgok objektív leírásával helyes megvilágításba helyezzem, és mert barátaim erre vonatkozó ösztönzése indokoltnak látszik.˝
Adatok
szerző
Rudolf Steiner
cím
Életutam
kiadó
Genius Kiadó
kiadási év
2003
állapot
ÚJ
oldalszám
344
kötés
puha kötés
Cikkszám
554331
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!