Életadó ételeink - Túlélőkönyv fogyasztóknak

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Életadó ételeink - Túlélőkönyv fogyasztóknak
1 880 Ft
A vásárlás után járó pontok: 38 Ft
Részletek

„Fogyasszon ételeket. Ne túl sokat. Főleg növényeket.” – foglalja össze Michael Pollan a helyes táplálkozás legfontosabb szabályait. Ám arra is felhívja a figyelmünket, hogy a feladat korántsem olyan egyszerű, mint ahogy ezek alapján gondolnánk. Mit értünk pontosan „étel” alatt?

Milyen élelmiszernek tekintett termékek nem tartoznak bele a legnagyobb jóindulattal sem ebbe a kategóriába? És hogyan fogyasszuk el a valódi ételeket ahhoz, hogy sokáig megőrizzük az egészségünket?

A táplálkozáskutatás témakörében Michael Pollan ma a világ egyik legelismertebb gondolkodója. Könyvei, amelyek az egészséges táplálkozás legkorszerűbb elméleteivel ismertetik meg az olvasókat, a világ számos országában kerültek a sikerlisták élére. Életadó ételeink című könyvét megdöbbentő felvetései és hatékony, praktikus tanácsai mellett humoros stílusa teszi igazán élvezetes olvasmánnyá.

Adatok
szerző
Michael Pollan
cím
Életadó ételeink
alcím
Túlélőkönyv fogyasztóknak
kiadó
Nyitott Könyvműhely
kiadási év
2010
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
240
kötés
kemény kötés
ISBN
978-963-310-028-8
Cikkszám
564804
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom

A szerző bevezetője 9
A NUTRICIONIZMUS KORA 23
1. Az ételektől a nutriensekig 24
2. A nutricionizmus meghatározása 33
3. A nutricionizmus megjelenik a piacon 39
4. A táplálkozástudomány aranykora 44
5. Az olvadozó lipidhipotézis 48
6. Táplálkozzon megfelelően, legyen szép kövér! 58
7. A puszta élvezeten túl 61
8. A zsírszegény puding próbája 66
a
9. Ártalmas tudomány 69
10. A nutricionizmus gyermekei 87
A NYUGATI ÉTREND ÉS A CIVILIZÁCIÓS
BETEGSÉGEK 91
1. A mindenkiben megtalálható bennszülött 92
2. Elefánt a porcelánboltban 97
3. Az indusztriális táplálkozás: amit már tudunk 109
A nyers táplálékoktól a feldolgozott élelmiszerekig 113
A bonyolulttól az egyszerűig 121
A minőségtől a mennyiségig 124
A levelektől a magvakig 130
A táplálkozáskultúrától a táplálkozástudományig 138
TÚLLÉPÜNK A NUTRICIONIZMUSON 143
1. Menekülés a nyugati étrendtől 144
2. Egyen ételeket! - Az étel meghatározása 152
3. Főleg növényeket - Válaszok a „mit együnk?"
kérdésre 167
4. Ne túl sokat - Hogyan étkezzünk? 137
Köszönetnyilvánítás 206
Felhasznált irodalom 210