Jörg Haider - A szabadság, ahogy én gondolom

Nincs raktáron
Jörg Haider - A szabadság, ahogy én gondolom
állapot
ÚJ
ISBN
9789639335714
RRP: 2 800 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 1 960 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

JÖRG HAIDER, (Felső-Ausztria, Bad Goisern, 1950. január 26. – Lambichl, 2008. október 11.) osztrák nacionalista politikus, 1986-tól 2000-ig a jobboldali Osztrák Szabadságpárt, az FPÖ elnöke volt. 2005 áprilisában kilépett a Szabadságpártból és új pártot alapított Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) néven. 1989 és 1991 között, valamint 1999-től haláláig Karintia kormányzója volt. 2008-ban autóbalesetben vesztette életét...
*
Európa legismertebb politikusainak egyike volt.

Sokak szemében: a baloldali utópiák összeomlása és a nyugat-európai konzervatívok kudarca után új utakat mutató, ígéretes személyiség.

Mások számára veszélyes populista, mert olyan tabutémákról is szólni mert, mint a külföldiek bevándorlásának kérdése, vagy a nemzetiszocialista múlttal való bánás.

Gondolatai különös jelentőséget kaptak a kommunizmus bukását követően, de a kapitalizmus válságának is a szembetűnő időszakában. Több helyen konkrétan kitér Kelet-Európa és Magyarország ügyeire is.

Haider nem kisebb célt tűzött maga elé, mint Ausztria fülledt-poshadt-hamis politikai rendszerének megváltoztatását, ami nagyon sok tekintetben sikerült is. Ezt az embereket valóban foglalkoztató kérdések és problémák közéleti napirendre vételével érte el (agenda setter). Innen származott a (korábbi) mainstream ellenkampánya (beleértve a kérészéletű EU propagandaakciót is), mivel a nekik kellemetlen kérdésekre és a sematikus, rossz válaszokkal szemben életszerű, felelős és a jövőt alakító alternatívákat, válaszokat fogalmazott meg.

A kötet fordítása a bonyolult német mondatszerkezetek egybenhagyásával nekünk magyar olvasóknak helyenként kicsit nehézkes, viszont a könyv nemcsak Haider retorikai képességeit tükrözi, hanem „a szabadság filozófiai-politikai hátterét neves gondolkodókra is visszavezeti (Mill, Kant, Hayek, Nietzsche)”.

Élete látványos sikerek és kudarcok, majd még látványosabb sikerek története volt, egészen egy máig érthetetlen autóbalesetben bekövetkezett haláláig...

*
„A Szabadság, Ahogy Én Gondolom” című ezen kiadványt azoknak az olvasóinknak ajánljuk, akik ebből a kötetből kívánják nyomon követni Karintia, Ausztria és az EU közismert és népszerű politikusának manapság is érvényes hitvallását az értékalapú társadalomról, a nemzeti fejlődésről, amelynek középpontjában „a szabadság áll, ahogy én gondolom”, (azaz Jörg Haider gondolta).
*

Adatok
szerző
Jörg Haider
cím
A szabadság, ahogy én gondolom
kiadó
Magyar Ház Kiadó
kiadási év
2009
oldalszám
290
kötés
puha kötés
Cikkszám
575784
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!