Lajos Mari - Hemző Károly - 99 körítés és főzelék 33 színes ételfotóval

Nincs raktáron
Lajos Mari - Hemző Károly - 99 körítés és főzelék 33 színes ételfotóval
Adatok
szerző
Lajos Mari - Hemző Károly
cím
99 körítés és főzelék 33 színes ételfotóval
kiadó
Corvina Kiadó
kiadási év
1985
oldalszám
64
kötés
kemény kötés
ISBN
963-13-2069-3
Cikkszám
577898
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom

Előszó

3

Körítések

4

Spárga-ropogós

4

Szalonnás spárgatekercs

4

Túrós spenótgombóc

4

Spenóttorta

5

Bundázott spenót

6

Besameles spenótkrém

6

Póréhagyma sajtkrémmel

6

Póréhagyma bormártásban

7

Sonkás zöldborsó

7

Mandulás zöldborsó

8

Zöldborsó és burgonya szalonnával

8

Juhtúrós zöldborsó

8

Tejszínes-boros zöldborsó és hagyma

9

Tejes zöldborsó és változatai

11

Sárgarépa rózsaszín mártásban

11

Diós sárgarépa krokett

11

Sárgarépa-újhagyma-spárga

12

Sárgarépatorta

13

Vajas sárgarépa és zöldborsó

14

Citromos zöldbab és zucchini

14

Ínyenc zöldbab ringlivel

14

Paradicsomos zöldbab

15

Zöldbab-paprikás

16

Kelbimbó és gesztenye

16

Sajtos zucchini-rakottas

17

Rántott zucchini

18

Töltött kellevelek

18

Karalábé párizsi módra

18

Broccoli olívabogyóval

19

Broccoli paradicsommártásban

19

Karfiol petrezselyem-mártásban

19

Bolondított karfiol

21

Karfiolos rizottó

21

Karfiol mustáros besamel mártásban

22

Karfiol lengyel módra

22

Peperanata ("szegény lecsó")

22

Paprika ínyenc módra

23

Genovai paradicsomos rizotto

23

Fűszeres pirított paradicsom

24

Sült padlizsán pármai módra

24

Gombás padlizsán

24

Tejszínes kukorica

27

Padlizsánfelfújt

27

Veronai zeller-rakottas

27

Hagymás-besameles zeller

29

Rozmaringos sütőtök

29

Zsályás bab

29

Párolt lencse konyhafőnök módra

29

Paradicsomos lencse

30

Hagymás káposzta

30

Párolt vöröskáposzta

32

Pirított gomba

32

Pirított gombás hagyma

32

Gomba szőlőlevél-ágyon

33

Pikáns vagdalt gomba

34

Rösti (svájci specialitás)

34

Rozmaringos burgonya

35

Mustáros burgonya

35

Zucchinival töltött burgonya

36

Gombás burgonya

37

Túrós burgonyalabdacs

38

Besameles hagymás burgonya

38

Sült burgonya konyhafőnök módra

38

Lyoni hagymás burgonya

38

Borral sült burgonya

39

Burgonyakrokett meglepetéssel

40

Badeni citromos burgonya

40

Egyszerű burgonyapüré és változatai

40

Burgonyapüré-torta

41

Fűszeres banán Madras módra

41

"Plaki" - görög specialitás

42

Zöldségjava - "Ratatouille"

42

"Ratatouille" - más módon

42

Sáfrányos rizottó olívabogyóval

44

Szemrevaló zöldségrakottas

44

Zöld rizs bevert tojással

46

Petrezselymes, vajas galuska

47

Zalai zsemlegombóc

47

Angolos zöldségköret

47

Franciás zöldségköret

47

Gratinált főzelékfélék

48

Zöldségfélék Orly módra (azaz sörtésztában sütve)

48

Főzelékek

Sóskafőzelék - Anyám módjára

49

Sárgarépafőzelék

49

Salátafőzelék

49

Spenótfőzelék, ahogy én szeretem

51

Karalábé- vagy karfiolfőzelék

51

Zöldborsófőzelék

51

Tejfölös tökfőzelék

52

Kelkáposztafőzelék

52

Savanyú zöldbabfőzelék

53

Tejszínes gombafőzelék

53

Paradicsomos burgonyafőzelék

54

Tejfölös burgonyafőzelék

54

Paradicsomos káposzta

54

Lencsefőzelék

54

Szárazborsófőzelék vagy -püré

56

Szárazbabfőzelék

56

Függelék

Néhány hasznos tanács

58

Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez

58

A zöldségfélék köretként való elkészítésének módjai

59

A spárga főzési módja

59

Paradicsomhámozás, -előkészítés

59

A gomba tisztítása

59

A padlizsán tisztítása, előkészítése

59

Sós palacsintatészta

60

Besamel mártás

60

Mornay mártás

60

Hollandi mártás

60

A rántás

61

A habarás

61

Házias mértékegységek

61