Shihan Adámy István 8. dan - A nagy kata könyv - kyokushin karate III.

Nincs raktáron
Shihan Adámy István 8. dan - A nagy kata könyv - kyokushin karate III.
állapot
ÚJ
ISBN
9639219231
3 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Részletek
Több mint 30 év telt el azóta, hogy az első lépéseket megtettem a karate útján. Annyi öröm és bánat, küzdelem, győzelem és vereség, újrakezdés, fejlődés úgy gondolom nem érhetett volna sehol máshol. 30 év folyamatos harc a szó fizikai és szellemi értelmében egyaránt. Miért? A hitemért. A Kyokushin Karatéba vetett hitemért. Ha ez az érzés hiányozna belőlem, ma nevem ismeretlen lenne. Úgy gondolom, hogy a három legnagyobb emberi érzés és tulajdonság a hit, a szeretet és az elkötelezettség. Sosai Oyama e három emberi alapértékben felülmúlhatatlan példaképem és lehet az mindazoknak, akik szeretnének „valamit” tenni, valami maradandót ezen a földön.

Ha visszatekintünk a történelembe, láthatjuk, hogy leggyakrabban az ilyen típusú emberek vitték előre a világ dolgait a politikában, a gazdaságban, a tudományokban, a közéletben, a háborúkban, a vallásokban, a művészetekben, a sportokban és az élet bármely más területén is.

Tudom, hogy legtöbben e könyvtől azt várják, hogy mondjam el és mutassam meg a titkot, hogyan lehet valaki bajnok, hogyan lehet legyőzni egy ellenfelet ilyen, vagy olyan technikával. Ez természetesen fontos is, de több mint 20 év kellett elteljen a karate gyakorlásával életemből, hogy megértsem a karate igazi tanítását, és én erről szeretnék e könyvben többet beszélni. Így a karate azon oldalát is meg tudom Önnek mutatni, amelyet ma még igazi keleti misztikum, homály fed, amiről még nálunk, köztünk is igen-igen kevés szó esik, mert a felszín, a látvány átjött keletről. A Budo igazi társadalmi mélysége azonban – amely a személyiség formálásában, fejlődésében nyilvánul meg, aminek következménye a harci művészetek népszerűsége és terjedése, a szervezetek növekedése, azok az örök szabályok, melyek ezt működtetik – nagyrészt ott maradt.

Én most megkísérlem ezt áthozni úgy, ahogy Sosai Oyama gondolta, és minden tanítása, példabeszéde, cselekedete mutatta.

Sokat fogok arról írni, milyen embert farag a karate, és azt milyen módon éri el. Mik azok a belső szabályok, melyek következetes betartása eredményezi a kimagasló eredményeket, teljesítményeket. A belső lényeg a struktúra, a viszony és érdekeltség rendszere. A szervezet felépítése, belső működése, elvárásai, annak fontossága életünkre és eredményeinkre vetítve, ez minden kiindulás alapja. Nos ez az, amiről e könyv elsősorban szólni fog. Olyan ősi felismerésekről, melyek sérthetik egyesek elképzeléseit, személyes érdekeit, de tények és a tényekkel – mint tudjuk – nem bölcs dolog vitatkozni.

Természetesen a karate gyakorlati oldala sem marad el, de csak mindezek tükrében mutatom meg a Kedves Olvasónak, hogyan szerezheti meg azt a sokat csodált képességet, mellyel ma már fiatalok és idősebbek milliói rendelkeznek a földön, de ennél sokkal többen vágynak rá.

Hála Sosai Oyamának és tanításának, számomra ma már ezek egységében létezik a karate, ezt és így tanítom mindenhol, ahol arra igény van. Tisztában vagyok azzal, hogy „senki sem lehet próféta a saját hazájában”, tehát nem is törekszem rá. Ezért szóljon e könyv mindazokhoz, akik nyitottak és fogékonyak, akik keresik a még kiaknázatlan, esetleg fel nem ismert utakat a jobb és nagyobb teljesítmények, az igazi sikerek, az emberi kiteljesedés, a teljes harmónia felé.

Hanshi Adámy István
Adatok
szerző
Shihan Adámy István 8. dan
cím
A nagy kata könyv - kyokushin karate III. (A tökéletességre törekvés)
kiadó
Lunarimpex Kiadó
kiadási év
2003
oldalszám
261
kötés
puha kötés
sorozatcím
Mesterek és harci művészetek
Cikkszám
590178
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!