Mick Brown - A spirituális turista

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
3 db
Mick Brown - A spirituális turista
2 850 Ft
2 423 Ft
Kezdete: 2016.10.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 48 Ft
Mick Brown
A spirituális turista
Ursus Libris, 2005
428 o., puha kötés
ISBN 9638663456
Részletek

Személyes kalandozások a vallásosság peremvidékein

Mesterek, guruk, lámák, csodák, New Age... szemfényvesztés vagy valódi vallásos hit? – Mick Brown alapvetően erre a kérdésre keresi a választ könyvében. „A spirituális útkeresés, bármit is jelentsen – és különböző embereknek ezerféle dolgot jelent –, a huszadik század végének domináns jelenségévé vált... Mindez a modern élet középpontjában lévő spirituális vákuumra adott válasz, kiéhezettség arra, hogy értelemmel ruházzuk fel az életünket, vágyódás a misztérium és a transzcendencia után.” – írja az előszóban. Három kontinenst átívelő utazásai során személyesen keresi fel korunk néhány nevezetes központját, és sok-sok érdekes beszélgetést folytat nemcsak a tanítókkal, hanem a hozzá hasonló útkeresőkkel is. Élményeit és gondolatait kritikus, de rokonszenvező szemlélettel, élvezetes stílusban, gazdag háttéranyagot felvonultatva osztja meg az olvasóval.

 

Tartalomjegyzék

Bevezetés

Első fejezet
Jó estét, Mr. Creme!
  Melyben a szerző először találkozik a különc Mr. Creme-mel, és hírt kap Maitréja eljöveteléről. Egy észak-londoni látogatás során furcsa jövendölésekről szerez tudomást.

Második fejezet
Csoda Észak-Londonban
  Melyben egy minitaxi-sofőr megpróbál felállítani egy biliárdasztalt a nappalijában, de nem jár sikerrel, egy kamionsofőrnek isteni kinyilatkoztatásban van része, a szerző pedig karácsonyi üdvözlőlapot kap Ausztráliából.

Harmadik fejezet
A dharamvarami vonat
  Melyben a szerző Indiába utazik. A vonatúton avatárok és istennők kerülnek szóba, s a szerzőt szúnyogok zaklatják.

Negyedik fejezet
Isten házában
  Melyben sok szó esik csodákról és gyógyulásokról, „Isten” megjelenik a darsanon, és egy visszautasított levél.

Ötödik fejezet
A lámafiú
  Melyben a szerző egy bódhiszattvával találkozik, a Dalai Láma a reinkarnációról beszél, George pedig a világot eteti.

Hatodik fejezet
Anyám, anyám
  Melyben a szerző Pondicseríbe utazik, és az Édes Anya legendáján elmélkedik. Mírá Anya fényt osztogat, Ursula pedig a sarkára áll.

Hetedik fejezet
A Mester hangja
  A Madrász felé vezető úton gurukról esik szó. Madame Blavatsky története, a Mesterek és Krisnamúrti. Egy taxisofőr az élet értelméről értekezik, és a tengerparton egy találkozóra kerül sor.

Nyolcadik fejezet
Magas férfi a mecsetben
  Melyben Mr. Creme bevezeti a szerzőt a beavatás rejtelmeibe, egy magas férfi tűnik fel a mecsetben, és megjelennek a Fénykeresztek.

Kilencedik fejezet
Fénykeresztek
  Tennessee dombjai felé vezet az út, angyalok táncolnak a templom ablakában, csodás gyógyulás történik, és egy kávézóbeli beszélgetés kételyeket ébreszt.

Tizedik fejezet
Meghallgatáson a gurunál
  Melyben a saláta mellett a mennyről és a pokolról esik szó, és egy Szvámí ad tanácsot a szerzőnek a gurukba vetett bizalom kérdésében, és hogy tudni kell megállni.

Tizenegyedik fejezet
Sammy nem lakik itt
  Melyben a szerző északra utazik, szóba kerül a futball és a sör ára, felismeri a mosogatás értékét, a Buddhán kontemplál, és arra jut, hogy a szeretet mindent legyőz.

Irodalomjegyzék

Adatok
szerző
Mick Brown
cím
A spirituális turista
kiadó
Ursus Libris
kiadási év
2005
állapot
ÚJ
oldalszám
428
kötés
puha kötés
ISBN
9638663456
Cikkszám
590361
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!