Deborah Tannen - Pár-beszéd - Miért hallgat a férfi? Miért beszél a nő?

Nincs raktáron
Deborah Tannen - Pár-beszéd - Miért hallgat a férfi? Miért beszél a nő?
ISBN
9789639725836
Részletek

Gyakran érezzük úgy, hogy a férfiak és a nők két külön világban élnek, és két külön nyelvet is beszélnek. Deborah Tannen világsikerű könyve a nemek közötti kommuni­káció útvesztőjében segít eligazodni. A tudományos meglátásokat könnyed, humoros írásmóddal ötvözve bemutatja, hogyan lehetséges, hogy a férfiaknak és a nőknek ugyanarról a beszélgetésről egymástól teljesen eltérő benyomásai lehetnek. Valódi élethelyzetek izgalmas elemzésével keresi a félreértések gyökereit, és segít abban, hogy olyan közös nyelvet találjunk, ami a kapcsolat kialakításának és fenntartásának hatékonyabb eszköze lehet a két nem között. A könyv négy évig szerepelt a New York Times sikerlistáján, és nyolc hónapig állt az első helyen. Igazi különlegesség, amely mindörökre megváltoztatja a kommunikációról való elképzeléseinket.

Miért érzik a nők, hogy a férfiak nem mondanak el nekik semmit, csak kioktatják és kritizálják őket? Miért gondolják a férfiak, hogy a nők állandóan nyaggatják őket, és sosem térnek a lényegre? Miközben a nők arra használják a nyelvet, hogy kapcsolatokat teremtsenek, és azokat elmélyítsék, a férfiak a saját függetlenségük és pozícióik megőrzésére törekednek. Ebből az alapvető különbségből kiindulva Deborah Tannen a kommunikációs lehetőségek és csapdák legmélyebb rétegeit is felfejti előttünk.

Deborah Tannen a Georgetown Egyetem nyelvészprofesszora, és öt díszdoktori cím bir tokosa. Huszonegy könyve és több mint száz cikke jelent meg a kommunikáció témakörében.

Adatok
szerző
Deborah Tannen
cím
Párbeszéd
alcím
Miért hallgat a férfi? Miért beszél a nő?
kiadó
Nyitott Könyvműhely
kiadási év
2009
oldalszám
390
kötés
puha kötés
Cikkszám
591556
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!