A magyar irodalom története I-VI.

Nincs raktáron
A magyar irodalom története I-VI.
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
RRP: 9 500 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 4 750 Ft
A vásárlás után járó pontok: 160 Ft
Részletek

A Magyar Irodalom Történetének hat kötete az első olyan nagyszabású magyar irodalomtörténeti összefoglalás, amely a marxista irodalomkutatás eredményeit felhasználva, a kezdetektől napjainkig minden részletre kiterjedő képet nyújt irodalmunk történetéről. A magyar irodalom korszakait a társadalmi összefüggések figyelembevételével, időrendben és mindig az irodalom belső fejlődésének, irányzatainak, jelentős áramlatainak középpontba állításával mutatja be, de nem feledkezik meg a különböző művészetek és az irodalom kölcsönhatásainak ismertetéséről sem.
A Magyar Irodalom Története az összefüggések feltárása mellett a fontosabb írókat és műveket is jelentőségüknek megfelelő részletességgel mutatja be. Komoly érdeme, hogy igen részletesen foglalkozik korunk irodalmával: századunk számos figyelemre méltó alkotója itt kapja meg először az őt megillető helyet és rangot. Az 1945 óta eltelt időszak irodalomtörténetéről is e sorozat utolsó kötete ad első ízben összefoglaló képet.
A Magyar Irodalom Történetének egyes fejezeteihez a legfontosabb szövegkiadások és a szakirodalom válogatott bibliográfiája járul. A köteteket részletes névmutató teszi könnyen kezelhetővé.

Adatok
szerző
Sőtér István főszerk.
cím
A magyar irodalom története I-VI. kötet
kiadó
Akadémiai Kiadó
kiadási év
1966
oldalszám
4767
kötés
vászon kötés védőborítóval
Cikkszám
597105
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!