Norman Carr - Elefántok völgye - A Luangwa völgyének és állatvilágának élete

Raktáron
Raktárkészlet:
jó állapotú, könyvtári volt:  1 db
jó állapotú:  0 db
Norman Carr - Elefántok völgye - A Luangwa völgyének és állatvilágának élete
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-281-467-3
állapot
700 Ft
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Részletek

A Luangwa völgye Zambia északkeleti határának közelében fekszik, és a vadállatok olyan bőségben élnek itt, mint szinte sehol másutt a földön. Olyan vidék, ahol egymással teljesen ellentétes éghajlatok találhatók (amit egyébként ragyogóan szemléltetnek a könyvben látható fényképek), olyan hely, ahol megtalálható a buja növényzet, a vályoggá égett sár és a lombjukat vesztett, kiszáradt fák. Itt a Természet az úr, az ember pedig betolakodó.
Norman Carr úgy ismeri a Luangwa völgyét, mint senki más, hiszen ezen a vidéken él és dolgozik már közel negyven éve, kezdetben mint "hivatásos elefántvadász", az utóbbi időben pedig mint kíváncsi külföldiek látogatásainak szervezője. Lelke együtt él a vadonnal, barátságban az oroszlánokkal, páviánokkal, zebrákkal és bivalyokkal. De itt vesztette el három társát is, akiknek életét - feladatuk teljesítése közben - vadállatok oltották ki.
A könyv első része a völgyet mint ökológiai egységet mutatja be az olvasónak. Ezután a szerző végigvezeti az olvasót az év egyes hónapjain, bemutatva az időjárás változásait és az állatok viselkedésének azt a sokféleségét, ahogyan azok a növényzet évszakos változásaihoz alkalmazkodnak. Végül, képzeletben az olvasót elvezeti egy gyalogos szafárira, amelyre a könyv első része már fel is készítette.
Az Elefántok völgyében Norman Carr olyan mély erővel képes a Luangwa völgye iránt érzett érzelmeit átadni, ahogy azt senki más nem tudná megtenni. Könyve az olvasónak szóló meghívás, hogy csatlakozzon hozzá a vadonban, és vele élje át mindazt, mit jelent a világ egyik lenyűgöző természetvédelmi területén élni és dolgozni.

Adatok
szerző
Norman Carr
cím
Elefántok völgye
alcím
A Luangwa völgyének és állatvilágának élete
kiadó
Gondolat Könyvkiadó
kiadási év
1985
oldalszám
119
kötés
kemény kötés
kiegészítő információk
Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Cikkszám
625376
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Az elvarázsolt völgy 11
Kölcsönös függőség 24
A ragadozók völgye 29
Az elefántkérdés 34
Változó évszakok 45
Január 46
Február 54
Március 58
Április 63
Május 70
Június 73
Július 85
Augusztus 90
Szeptember 95
Október 101
November 104
December 109
Gyalogos szafári 110
Tárgymutató 117