Dr. Szabó Károly - Etruszkok és magyarok

Nincs raktáron
Dr. Szabó Károly - Etruszkok és magyarok
állapot
ÚJ
RRP: 1 250 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 1 125 Ft
A vásárlás után járó pontok: 11 Ft

Részletek
A mindmáig szinte államvallássá vált finnugrisztika 'délibábos nyelvészkedésnek' tekint minden olyan próbálkozást, mely a magyar őstörténet más alapokról és összefüggésben vizsgálná, akár a turkolgusokra, akár a sumér-szkíta-kazár rokonságot vallókra gondolunk.

Márpedig a magyar őstörténet mélyebb megértését az etruszkok gyökereinek feltárása segítheti a legjobban. A laikus is láthatja, akár egyszeri ránézésre is, milyen döbbenetes a hasonlóság a rovásírás és az etruszk írás között. Az is sajátos, hogy a történészek szerint az etruszkok hajósnép volt, miközben művészetükben igen gyakran lóábrázolásokkal találkozunk, míg az itáliai ősnépekre ez egyáltalán nem jellemző. Az etruszkok saját magukat állítólag 'mek'-nek nevezték, de ez lehetett 'megy' is, a 'magyar', 'megyer' töve.

Az etruszk vallásban nagyon fontos szerepe volt a jóslásnak és az ősök, a halottak tiszteletének, lakóházaik belső kialakítása pedig emlékeztet az ősmagyarok szálláshelyeinek alaprajzához. Ennyi felvetett kérdés talán elegendő ahhoz, hogy időt és teret átszelve megismerjük rokonainkat.
Adatok
szerző
Dr. Szabó Károly
cím
Etruszkok és magyarok
kiadó
Kárpátia Műhely
kiadási év
2008
oldalszám
100
kötés
puha kötés
Cikkszám
635664
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!