Kutas Erzsébet - "Nem árnyak ők..."

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Kutas Erzsébet - "Nem árnyak ők..."
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
1 600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft

(Ujváry Griff Verlag),
Részletek

Kutas Erzsébet "Nem árnyak ők..." című regénye a németek március 15-i (1944) megszállásával kezdődik és az 56-os szabadságharc utolsó napjaival végződik, de nem korrajz. 

Az egymásnak szánt Köves Tamás és Tatár Ilonka, a fellegekben járó muzsikus Imre, az önfeledt, hűséges Kata, Magda, a zsidó barátnő, a félig orosz Iván szerelmes szeretetének története a téma. Mégis a magyar tragédia nemcsak kerete a történetnek. Az életek bele vannak ágyazva az ország sorsába. Elénk tárul a légiriadók különböző fokozataitól a kitelepítésig és a magzatgyilkolás tömeges gyakorlatáig valamennyi állomása a magyar tragédiának. - A zsidók embertelen elhajtása - a fővárosból menekülő családok keserve - az ostrom sebesült és halott áldozatai - a „felszabadulás" utáni szörnyű éhség, a „davaj, davaj egy kis robotra" - amikor a bosszú és a gyűlölet vették át a hatalmat.
Mi nem történelmi tanulmányt olvasunk, de a magyar életet éljük át és amik megesnek Ilonkával, Katával, Imrével és a regény többi szereplőjével, - szívünk gyökeréig fájnak!
Mint egy zenekari műben a hegedű- vagy zongoraszóló, úgy túlzengi az egészet a szerelmeknek a rajza. Kacagunk és sírunk és annyira a szerelmek bonyodalma köti le érdeklődésünket, hogy másodszor is el kell olvasnia a regényt annak, aki észre akarja venni, hogy mennyire a magyar sors markol bele a hősök életébe.

Adatok
szerző
Kutas Erzsébet
cím
"Nem árnyak ők..."
kiadó
Ujváry "GRIFF" Verlag
kiadási év
1975
oldalszám
211
kötés
vászon kötés védőborítóval
Cikkszám
636830
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!