Tóth M. Ildikó - Aszalás, kandírozás

Nincs raktáron
Tóth M. Ildikó - Aszalás, kandírozás
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9630935708
700 Ft
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Adatok
szerző
Tóth M. Ildikó
cím
Aszalás, kandírozás
kiadó
Kossuth Kiadó
kiadási év
1992
oldalszám
111
kötés
puha kötés
sorozatcím
Nefelejcs könyvek
kötetsorszám
20
Cikkszám
648729
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Bezetés 5
Aszalás 7
Mivel aszaljunk? 7
Gyümölcsaszalás 10
Alma 10
Áfonya 11
Birsalma 11
Birskörte 12
Bodzabogyó 12
Cseresznye 12
Cseresznye mogyoróval 12
Csipkebogyó 13
Meggy 13
Kajszibarack 14
Körte 15
Őszibarack 15
Ribizli 16
Szilva egyszerűen 17
Édes szilva 18
Prünella (lapított aszalt szilva) 18
Diós, mandulás, pisztáciás szilva 19
Vörösboros szilva 19
Szőlő 20
Vörös som (húsos som) 21
Kandírozás 22
Alaprecept 23
Cukrozott gyümölcsök 25
Áfonya 25
Alma 26
Berkenye 26
Birsalma, birskörte 27
Citromhéj 27
Cseresznye szárasan 28
Csipkebogyó 28
Dió 29
Eper 29
Földieper 30
Görögdinnyehéj 31
Kajszibarack 31
Körte 32
Meggy 32
Narancshéj 33
Őszibarack 33
Ribizli 34
Rózsaszirom 34
Sárgadinnye 35
Szilva 35
Mézes ringló 35
Szárítás 37
Zöldségszárítás 37
Gomba 37
Gombapor 38
Karalábé 38
Karfiol 39
Karfiolpor 39
Paprika 39
Cseresznyepaprika 40
Paradicsompaprika 40
Pasztinák 41
Petrezselyem 41
Póréhagyma 42
Sárgarépa 42
Tök 43
Vöröshagyma 43
Zeller 44
Zöldbab 44
Zöldborsó 45
Fűszernövények szárítása 45
Mit szárítsunk? 47
Bazsalikom 48
Boróka 49
Borsfű 49
Borsosmenta 49
Citromfű 50
Édeskömény 50
Fehér mustár 51
Izsóp 51
Kakukkfű 51
Kapor 52
Koriander 52
Kömény 53
Lestyán 53
Majoranna 53
Petrezselyem 54
Rozmaring 54
Rózsa 55
Sáfrányos szeklice 55
Tárkonyüröm 55
Zeller 56
Zsálya 56
Receptek 57
Reggeli 57
Egészséges gyümölcstál 57
Gyümölcsmüzli 57
Levesek 57
Bodzaleves 57
Csipkebogyóleves 58
Gombaleves 58
Karfiolleves 59
Kaporleves 59
Körteleves 59
Mazsolaleves 60
Narancsleves 60
Őszibarackleves 60
Tökleves 61
Főfogások 61
Almás csirke 61
Gombás csirkemáj 61
Körtés marhaszelet 62
Mandarinos nyúlcomb 62
Mazsolás vesepecsenye 62
Sárgabarackos karaj 63
Szilvával töltött dagadó 63
Zöldborsós fürj 64
Zöldséges sertéssült 64
Vegetás, töltött csirkemell 65
Köretek, főzlékek 65
Főzelékpuding 65
Gyümölcsös rizsbomba 66
Mártások 66
Csipkebogyómártás 66
Erdeigyümölcs-mártás 66
Fűszermártás 66
Kapormártás 67
Málnamártás 67
Mazsolamártás 67
Mentamártás 67
Norvégmártás 67
Tárkonymártás 68
Zöldmártás 68
Édességek 68
Almakenyér 68
Ciromfagylalt 68
Birsalmacsók 69
Cukrozott gyümölcsparfé 69
Gyümölcskosarak 69
Körte édes pezsgőben 70
Málnás palacsinta 70
Ribizlitorta 70
Töltött aszalt szilva 71
Eltevés hagyományos módon 72
Befőttek, dzsemek, lekvárok, nyers gyümölcsök 72
Almapüré süteménybe 72
Almalekvár 72
Barackbefőtt citromosan 73
Barackdzsem hámozott barackból 73
Barackíz 74
Őszibarackbefőtt 74
Őszibaracklekvár 75
Sárgabarack frissen 75
Birsalmasajt 75
Birsalmakocsonya 76
Bodzalekvár 76
Cseresznye rumban 76
Cseresznyebefőtt, meggybefőtt 77
Dinnyebefőtt 77
Dinnyedzsem 78
Sárgadinnyedzsem 79
Egresbefőtt 79
Egres cukorban 79
Eperbefőtt 80
Kompót alkoholban 81
Körte egészben 82
Málnakocsonya 82
Musttal való befőzés 83
Meggy rummal 83
Szilva frissen 83
Szilva ecetesen 84
Szilvadzsem 84
Szilva hámozva 85
Szilvaíz cukor nélkül 85
Szilvaíz cukorral 86
Szilva rummal 86
Zöld szilva 86
Hűsítő italok, likőrök 87
Almaital 87
Eperital 88
Málnaszörp nyersen 88
Málnaszörp 88
Őszibarackital 89
Citrom- és narancsszörp 89
Narancshéjlikőr 90
Narancslikőr tejjel 91
Mokka- vagy kávélikőr 91
Fügebor 92
Savanyúságok, főzelékek 93
Csalamádé 93
Lecsó 94
Paradicsom összetörve 94
Paradicsom egészben 94
Paradicsom cikkekre vágva 95
Paradicsom cukorban 95
Zöld paradicsom cukorban 96
Petrezselyemgyökér 96
Sóska 96
Tök ecetben 96
Tök cukorban 97
Tök sóban 97
Uborka 97
Vajbab 98
Zöldborsó 98
Ételízesítő 99
Paradicsompüré 99
Paprikalekvár 99
Paprikalekvár zsírban 100
Zöldségpüré 100
Ketchup magyarosan 100
Zöldségek téli tárolása 101
Burgonya 101
Hagyma 102
Karfiol 102
Káposzta 102
Leveszöldségek 103
Piros paradicsom 103
Tök, tökfélék 103
Zöldpaprika 104