Bozó Andrea - Hétszer fényesebben

-10%
Nincs raktáron
Bozó Andrea - Hétszer fényesebben
3 500 Ft
3 150 Ft
Kezdete: 2016.10.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 63 Ft
Részletek
Hétszer fényesebben ... - nem hivalkodásnak szántam ezt a címet, nem is találta ki senki, csak úgy jött, amikor jönnie kellett, és üzent.

A szkíta népek kultúrájáról, művészetéről sokáig nem tudott semmit a világ. Pedig hajdanán szerte az eurázsiai pusztákon ebben a szellemben élt, alkotott, érzett és gondolt a népek sokasága. De aztán az öreg idő múlásával a szellem öröksége elhalványodott, feledésbe merültek a regék, a mítoszok s nem akadt, ki továbbvigye őket. Tárgyaikat, kincseiket, amelyekben az anyagba zárt szellemiség volt jelen, a halottakkal együtt elnyelte a föld, rablók martaléka volt hosszú időn keresztül. De mi a népmesékből tudjuk, hogy mi történik a hőssel, akit darabokra szednek szét, s már-már megéli a megsemmisülést. Amikor eljön az idő, újra összeállnak a szétdarabolt részek s ő hétszerte szebb lesz, hétszerte erősebb - s hétszerte fényesebb.

"A griffmadár, amely az aranyat, s vele az emberi szellem világosságát őrzi, átmenti a hőst az alsó világból a felső világba, s ott újra fel tud ragyogni. A griffmadár a szarvasok népének szellemiségét is őrzi, s átmenti, szájából újrateremti azt.” (Bozó Andrea)
Adatok
szerző
Bozó Andrea
cím
Hétszer fényesebben
alcím
A szkíta állatstílus
kiadó
Főnix Könyvműhely
kiadási év
évszám nélkül
állapot
ÚJ
oldalszám
222
kötés
kemény kötés
ISBN
9637051015
Cikkszám
698313
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!