Kim da Silva - Helyes táplálkozás a megfelelő időpontban

Nincs raktáron
Kim da Silva - Helyes táplálkozás a megfelelő időpontban
1 280 Ft
A vásárlás után járó pontok: 26 Ft
Részletek

Ma már szinte mindenki tudja, hogy a helyes táplálkozás az egészséges élet egyik feltétele. Miért nem érzi jól magát akkor mégsem sok, egészségesen táplálkozó ember? A teljes értékű táplálék és a számtalan diéta nem tudta megakadályozni a civilizációs betegségek - mint pl. az allergia - elterjedését. A kulcs az, hogy a megfelelő táplálékot a megfelelő időpontban kell elfogyasztanunk, mivel testünk csak így tudja felvenni és feldolgozni a táplálékot. A gyakorlati megvalósításhoz a könyvben recepteket is talál az Olvasó.

Adatok
szerző
Kim da Silva
cím
Helyes táplálkozás a megfelelő időpontban
alcím
A táplálkozás és a kineziológia
kiadó
Bioenergetic
kiadási év
1999
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
172
kötés
puha kötés
ISBN
963-8120-55-X
Cikkszám
715333
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom
Köszönetnyílvánítás 13
Előszó 14
Bevezetés 15
Az alapok 17
Táplálkozás - a nagy téma 18
Fogalommagyarázat 19
Mi az energia? - Mi a szerv-energia? 19
Az energiák leírása (Az akupunktúrás meridiánok) 20
Belső óránk: a szerv-óra 20
Az öt elem kerék és testünk jó klímája 22
Az agy egységesítése 24
Miért fontos az agyféltekék egységesítése? 25
A bal és a jobb agyfélteke 26
A szív egységesítése 27
A szív energetikai szempontból 28
Az allergia 29
Hogyan jön létre az allergia? 29
A funkcionális területeket érintő allergiák egész évben elkísérnek 31
Vita a táplálkozásról 32
Táplálékunk összetétele 32
Vita a táplálkozásról az allergia szemszögéből 32
Az allergiás szereti allergénjét! 33
Mire jó a kineziológiai táplálkozás? 34
Rejtett allergiák 36
Mindenkinek van gyengéje 36
Saját felelősségünk .- egy fontos pont 36
Két fontos elv a rejtett allergia megelőzésére 37
A nyers ételek szerelmesei 38
Egy előadás élménye: táplálkozás és allergiák 38
További vizsgálódások 40
Szervek és érzelmek 40
Függőségek 40
Gyógyszerek 42
Szabadság és függőség 42
A mellékvesék 43
A gerincvelő folyadék 45
Az állkapocs izület 46
A táplálék hatása testünkre 48
Az evés energiát használ fel 48
Az úgynevezett "üres kalóriák" 48
A számlát később nyújtják be 48
Az evés és az energia 49
Éberség a munkahelyen 50
Ellenőrizze magát! 50
A cukor 50
A cukorpótlók 51
A méz a cukor alternatívája? 52
A gyümölcsben lévő cukor 53
Rejtett cukor 53
A cukor csökkentése nem segít 54
A homeopátiás hatás 54
A cukor hatása szerveinkre és a szervek energiájára 55
Hogyan érjük el stressz nélkül a nulla-megoldást? 56
A cukor és fogszuvasodás 57
Tanulmány a fegyencekről és a cukorról az USA-ban 57
Összefoglalás 57
A leggyakoribb élelmiszerek leírása 59
A só 59
A bors 60
Egy hétköznapi zöldség - a burgonya 60
A gabonák 61
A kenyér 61
A müzli 62
A tojás 62
A zsírok és olajok 63
A hús 63
Fagyasztott és konzerv zöldségek 63
A legjobb: a víz 64
A tea 64
A gyógyteák 68
A kávé 69
Az alkohol 69
A bor 70
A sör 71
A röviditalok 72
A whisky 72
Az egészséges táplálkozás alapszabályai 74
A legtöbb allergiát kiváltó élelmiszerek 75
A paradicsom 75
Paradicsom-történetek 75
A paprika 77
A földieper 78
A kiwi 78
A tej 79
A joghurt 80
A sajt 81
Hogy néz ki mindez a gyakorlatban? 82
Étkezési terv 82
A reggeli 83
A második reggeli 85
Az ebéd 86
Vacsora 16 és 18 óra között 86
A nyugalom pillanata - az asztali ima 86
Vizsgálódások, amelyeket komolyan kell vennünk 88
A közvetlen és közvetett élelmiszer-megbetegedések 88
Az öndiagnózis első lépése 88
A fogyás 89
Hízás 90
A kalóriák 90
Az evés és a nyári szabadság 90
Az "üresek" filozófiája 91
A kilencvenes évek mottója 93
A gyakorlatok 95
Hogyan érhetjük el a fiziológiai folyamatok egyensúlyát? 97
Testmozgás 97
A cselekvés a jelszó 97
A lélegzés központosítása: az arany twist 98
Étkezés előtt: a víziló 100
Étkezés után: a csípő nyolcas 102
Ha nem jó a közérzetünk 104
Gyomorrontás: mudra egyensúly 105
Az ideges evés: mudra egyensúly 106
Még egy szó a mudrákról 107
A receptek 109
Receptek 111
Kezdjük helyesen a napot - a reggeli 112
Az ebéd 117
Étkezés 16 óra után - a vacsora 135
Különleges alkalmakra: sütemények és édességek 160
Zárszó 166
Függelék 167
Mi a kineziológia? 169
Mi a Touch for Health? 170
Mi az Edu-kinesztetika (E-K)? 171
Hogyan lehet kineziológiát tanulni? 172