A mesés India

Nincs raktáron
A mesés India
Wojtilla Gyula
A mesés India
antik (Édesvíz kiadó), 1998
255 o., puha kötés, jó állapotú
jelenleg nem kapható, de előjegyezhető
Részletek
Szerény vállalkozásom az ind kultúra gyarmatosítás fejlődését kívánja bemutatni. Az ind kultúrát mint az anyagi és szellemi kultúra, valamint az egymást követő nemzedékek magatartásformáinak összességét tárgyalom.
Ahol lehetőség nyílott rá, igyekeztem megszólaltatni, az eredeti forrásokat. Ezzel kettős célom volt: egyrészt el akartam érni, hogy az olvasó maga alkothasson képet egyes kérdésekről, másrészt el akartam kerülni azt a buktatót, ami az Európa-centrikusságból ered, hogy tipikusan indiai fogalmakat sematikusan értelmezzek.
Az indiai civilizáció első évezredeinek ismertetésénél feltétlenül meg kellett mutatnom azt, hogy ez a civilizáció más területeken kialakult formáitól, és ugyanakkor milyen szálakon kapcsolódik azokhoz, elsősorban az európai ókorhoz és középkorhoz.
A különbségeket nem árt kellőképpen hangsúlyozni, mert az ind civilizáció igazi jelentőségét csak így lehet felismerni. India társadalmi fejlődése, a kasztrendszer, az indiai képzőművészet és zene tipikusan indiai jelenségek, amelyek egészen a modern időkig megmaradtak indiainak.
Adatok
Cikkszám
761098
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!