Thich Nhat Hanh - A béke légy te magad

-10%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Thich Nhat Hanh - A béke légy te magad
1 600 Ft
1 440 Ft
Kezdete: 2020.02.18   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 29 Ft
Részletek

Thich Nhat Hanh korunk egyik legnépszerűbb és leghitelesebb buddhista szerzője. Vietnamban született 1926-ban, és már tizenévesen zen szerzetesnek állt. Később több szervezetet is alapított hazájában, majd a hatvanas években fellángoló háború alatt politikailag semleges szociális munkásként segítette a rommá vált falvak újjáépítését. Egy 1966-ban, az Egyesült Államokban tett körútja után nem engedték hazatérni, így külföldön dolgozott tovább a békéért és a menekültekért. A háború után néhány évre a csöndes elvonultságot választotta, Franciaországban telepedett le. A nyolcvanas években kezdett előadásokat és kurzusokat tartani, ma már világszerte számos követője van.

 

Nhat Hanh több, mint száz könyvet írt, amelyekben mindennapi életünk dolgaira összpontosítva, közérthető, helyenként költői stílusban mutatja be a buddhizmus lényegét, alapvető filozófiai és erkölcsi tanításait. Ez a kötet az első magyarul megjelenő műve.
"Amit nap mint nap teszünk, ahogyan élünk, annak mind köze van a békéhez.
Ha tudatosítjuk magunkban az életstílusunkat, a fogyasztási szokásainkat, a nézőpontunkat, tudni fogjuk, hogyan teremthetünk békét abban a pillanatban, amelyben élünk - a jelen pillanatban."
"Ha békések vagyunk, ha boldogok vagyunk, kinyílhatunk, mint egy virág, és békénk egész családunkra, egész társadalmunkra jótékony hatással lesz."

Adatok
szerző
Thich Nhat Hanh
cím
A béke légy te magad
kiadó
Ursus Libris
kiadási év
2003
állapot
ÚJ
oldalszám
117
kötés
puha kötés
ISBN
9632124863
Cikkszám
779623
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom

A SZERKESZTő ELőSZAVA
ELSő FEJEZET
Szenvedni nem elég
MÁSODIK FEJEZET
A három drágaság
HARMADIK FEJEZET
Érzések és észleletek
NEGYEDIK FEJEZET
A gyakorlás szíve
ÖTÖDIK FEJEZET
Munkálkodni a békéért
HATODIK FEJEZET
Kölcsönös létezés
HETEDIK FEJEZET
Meditáció a mindennapi életben