Az engedetlenség hét útja

Nincs raktáron
Az engedetlenség hét útja
Olivia Rosenthal
Az engedetlenség hét útja
Nyitott Könyvműhely Kiadó, 2007
116 o., puha kötés
előjegyezhető
Részletek
Wong mester három tanítványa, Csidan, Nidan és Szandan változatos utakat jár be a mester tanításait követve, vagy éppen azzal szembeszegülve, hogy saját példájukon tapasztalják a vak engedelmesség, a szeszélyes lázadás és a cinikus távolságtartás esélyeit. Olivia Rosenthal hatalmas filozófiai tudás és fölényes íráskészség birtokában alkotja meg szikár és rendkívül hatásos szövegét arról, hogy milyen következményekkel járhat az engedelmesség, és hogy milyen határok között mozog a mester-tanítvány viszony a keleti filozófiai iskolákban. Erőteljes nyelvezet, pontosan kidolgozott stílus, kemény, de élvezetes fekete humor teszik élményszerűvé ezt a lélegzetelállítóan izgalmas történetet.

Olivia Rosenthal fiatal, de máris sikeres és világszerte elismert francia regényírónő, illetőleg színpadi szerző. Első regényét, amely azután egy trilógia kezdő darabja lett, 1998-ban publikálta. Az engedetlenség hét útja című kisregénye az ötödik prózai műve.

"Az idő lassan haladt előre, a leckék száma egyre nőtt, a fiatalemberek igyekeztek, a mester azonban még nem volt elégedett. Azt tapasztalta, hogy a három fiatalember társaságában eltöltött idő ellenére nem tudta sem Csidan félénkségét legyőzni, sem Nidan vadságát és melankóliáját lecsillapítani, sem Szandan mindig iegyensúlyozott kedélyét megzavarni. Elhatározta tehát, hogy jobban megdolgoztatja őket, hogy eljussanak minden dolgok megismeréséig."
Adatok
Cikkszám
795632
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!