Szélesi Sándor - Vadásznak vadásza

Nincs raktáron
Szélesi Sándor - Vadásznak vadásza
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-202-323-4
1 600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft
Részletek

"- Őrült asszony, én vagyok! - mondta.
Lita következő rúgása megállat a levegőben. Aztán a nő előre tartotta két kezét.
- Vágd el a kötelékeim!
Kondor megvillantotta kését, elpattantak a bőrcsíkok.
Ekkor zúdult rájuk két megtermett pásztor.
Kondor átbucskázott a fején, és érezte, amint Lita átpördül rajta. Kemény volt a szikla, zúzódások tucatját szerezték be. Fölállni sem jutott idejük, amikor a támadók újra rajtuk voltak. Kondor vágott kettőt a fokossal, csak úgy találomra a ködbe, és térdelve hátrált, amikor egyszerre csak egyensúlyát vesztette.
Egy szakadék szélén billegett.
Nem látta ugyan, de füle kiélesedett a lezuhanó kövek koppanására, s rájött mekkora veszélyben van. Ha most megtaszítják...
Megtaszították.
Kondor hátradőlt, és mint a kövek, úgy ő is a szakadékba zuhant. Józanságát azonban nem veszítette el, és igyekezett még félig visszafordulni. Félkörívben nyújtotta fel a fokost...
... aminek csákánya erős kattanással akadt meg egy fönti sziklán. Nagyot rántott a férfin, amint megakaszkodott.
Lógott Kondor a fokoson, és oly erősen szorította a tölgyfanyelet, hogy kis híján benne maradtak ujjnyomai. Lábával sziklapad után tapogatózott. Nem tudta, hogy ezen a helyen a szikla kis ívben befelé hajlik, nem kifelé. A vadász felnézett, s egy fekete foltot látott maga fölött.
Lita hullott utána a szakadékba.
Amint megismerte a nő árnyát, kését eldobva már nyúlt is érte, és zuhanás közben kapta el alkarját.
Most a nő rántott egyet rajta. Kondor még erősebben kellett kapaszkodjon a fokos nyelébe, már-már félnie kellett, hogy elroppantja. A nő lendülete taszított rajta, fenn a csákány csikorgott, amint a himbálózó testek súlyától terhelten elcsúszott a sziklán."
Két nemzetség vadászai feszülnek egymásnak egy lelőtt szarvas felett az edőben, és virtusból össze is verekednének, ha meg nem jelenne a közelükben egy sosem látott lény: egy tűzlidérc. Ezzel kezdetét veszi a puszták lovas harcosainak mágikus története, legendás kalandjaiknak sora.
Világtól elrugaszkodott szörnyek támadják meg a jurtafalvakat. Egy ilyen küzdelemben sebesül meg az Ágos nembéli Erdőjáró, ám hiába kockáztatja életét a harcban, nem mentheti meg húgát, a Belénybéli Kondor feleségét. Kondor bosszút fogad a férfi ellen, de Erdőjárót is gyötri a lelkiismeret, ezért önkéntesen vállalja, amit rettegő társai sorsául szánnak: száműzetésbe megy. Merv sámán, aki Erdőjáróban a sámánok hatalmának jövőbeli lerombolóját sejti - nem is alaptalanul - a szellemek sugallatára két gyilkost küld nyomába.
Erdőjáró vándorlásai során egy hatalmas fára bukkan, amely az egekbe nyúlik. Felkapaszkodik a fára - nyomában Kondorral -, s egy másik világot talál: a felsőbb eget, a mágia otthonát, ahol a varázslók hatalmasabbak, mint a földön, ahol a természetfeletti lények mindennaposak, s ha megölik papját, személyesen jön bosszút állni Szemes, a mindent látó Napatya. E világot istenek teremtették isteneknek.
Kondor nem akar beavatkozni az egek küzdelmeibe, de a harcok utolérik, s máris két félelmetes sereg vonul fel egymással szemben, hatalmasságok mágikus harcával fenyegetve. Ez már nem csupán két tüzes lekű vadász összecsapása...

Adatok
szerző
Szélesi Sándor
cím
Vadásznak vadásza
kiadó
Kalandor Könyvkiadó
kiadási év
2002
oldalszám
394
kötés
kemény kötés védőborítóval
sorozatcím
A kalandor világa-Legendák földje
Cikkszám
796035
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!