Colleen McCullough - Tövismadarak

Nincs raktáron
Colleen McCullough - Tövismadarak
Colleen McCullough
Tövismadarak
antik (Universe Publishing Co.), 1984
568 o., vászon kötés védőborítóval
Részletek
Tövismadarak, ez a nagyívű regény, egyetlen családnak, a Cleary familiának állít emléket. Kezdete a század elejére nyúlik vissza, amikor Paddy Cleary a feleségével és hét gyermekével New Zealandből az ausztráliai Droghedába, uralkodni vágyó gyermektelen nénje hatalmas juhtartó birtokára költözik át, s több mint fél évszázad múltán ér véget, amikor a család harmadik nemzedékének még életben levő egyetlen tagja, Justine O'Neill, a ragyogó színésznő, már családi gyökereitől messze elszakadva éli a maga világát.
A lebilincselő történet két főhőse Meggie, a Cleary család egyetlen, hajlíthatatlanul kemény akaratú leánygyermeke, s a férfi, az egyetlen, akit Meggie az életében igazán szeret, a bámulatosan jóképű és nagyratörő pap, Ralph de Bricassart atya. Ralph atya élete messze elkanyarodik Meggie-étől, az istenhátamögötti kis plébániától a Vatikánig ível; Meggie viszont, kurta és keserves házasságától eltekintve, a birtokon éli le az életét, Drogheda válik az életévé. A távolság azonban, ha az életüket átformálja is, szerelmüket nem oltja ki.
A könyv bővelkedik csodálatos jellemekben: ott az erős és szelíd Paddy, aki mélyen magába rejti az emlékeit; a kötelességtudó Fiona, aki megtartóztatta magát a szeretettől, mert a szeretet egyszer már tőrbecsalta; a heves, gyötrődő Frank; a keményen dolgozó Cleary fiúk, akik minden idejüket, odaadásukat, amit a férfiak többnyire a nőknek tartogatnak, a határtalan Droghedának ajándékozzák. És ott van maga Meggie és Ralph, s ott vannak Meggie gyermekei, Justine és Dane. És mindenekelőtt a táj, a föld, a virágbaborult, a roppant szárazságok és roppant árvízek áldozata, a dúsan termő, ha a természet kegyes hozzá - ez a világ semmi más tájához nem fogható valószerűtlen tájék.
Adatok
Cikkszám
807962
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!