Atlantisz árnya kísért - Stonehenge feltárja titkát

Nincs raktáron
Atlantisz árnya kísért - Stonehenge feltárja titkát
Nicolaus Blond
Atlantisz árnya kísért - Stonehenge feltárja titkát
antik (Édesvíz), 1995
141 o., puha kötés, jó állapotú
előjegyezhető
Részletek
Létezett-e Atlantisz, vagy sem, ez a kérdés ma már vízválasztó a hagyományos szemléletű és a korszerű gondolkodású tudósok, régészek között. Az egyszerű érdeklődők körében úgyszintén. E könyv szerzője az elsüllyedt földrész létezésének megalapozott bizonyítékát nyújtja most át mindannyiunknak, többek között a sumér Gilgames-eposz és a görög Odüsszeusz kalandjai ismertetésével. A leírások - és idézetek - között természetesen megtaláljuk az Atlantisz végzetét jelentő Vízözön bizonyítékait is. Eközben felbukkan még tanúként a jó öreg Menelaosz, aki bolyongván a Földközi-tenger vidékét, bizony nagy titkok tudója lett. A zsidó hagyomány pedig egyenesen a vallása alapjának tekinti a Vízözönt, amelyből Noé, az ősapa megmenekült.
E műben kapcsolatot találunk Atlantisz népe és az Európa nyugati partjain akkor élt népek között, sőt feltűnően gyanús nyomokra bukkanunk annak megállapításához, hogy az atlantidák nem kis szerepet töltöttek be Egyiptom ősi népének kialakulásában. Talán ettől oly rejtélyes még ma is az a táj...
Ám ezzel még nem zárul be a kör. Megtudjuk, hogy az indiánok ősei is az Atlanti-óceán elmerült szigetén verték fel egykor vigvamjaikat. És végül: merre mutatnak Stonehenge főtengelyei? Atlantisz felé?
Csupa rejtélyes utazás Nicolaus Blond könyve, az Atlantisz árnya kísért.
Adatok
szerző
Nicolaus Blond
cím
Atlantisz árnya kísért - Stonehenge feltárja titkát
kiadó
Édesvíz Kiadó
kiadási év
1995
oldalszám
141
kötés
puha kötés
Cikkszám
816160
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!