Robyn Young - A hadjárat

Nincs raktáron
Robyn Young - A hadjárat
3 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 70 Ft
Részletek
1274-et írunk. Akkon megerősített városában, a keresztesek legutolsó nagyobb, palesztinai erődjében epikus konfliktus kezd kibontakozni.
Will Campbell templomos lovagot harcra képezték ki, ám a Testvériség néven ismert rejtélyes csoport tagjaként a béke embere is. Az évek óta tartó vérontás után a Testvériség segített megkötni a fegyverszünetet a keresztények és a muszlimok között. Will azonban attól tart, hogy elárulták őket. Edward angol király - egykori patrónusuk - ígéretet tett a pápának egy új keresztes hadjárat indítására, míg Akkonban még nagyobb fenyegetés kezd kibontakozni. Egy nyugati kereskedőkből álló titkos társaság, ami vagyonokat keres a rabszolga- és fegyverkereskedelemből, borzalmas tervet eszelt ki az ellenségeskedés ismételt felszítására Palesztinában.
Időközben Bajbarsz szultán Egyiptomban hatalmi harcokba bonyolódik. Legidősebb fia, a trónörökös belekeveredik a szultán jövendőmondója, Khadir ármánykodásaiba. Míg Bajbarsz a Mongol Birodalmat akarja egyszer és mindenkorra szétzúzni, addig Khadir és mások a keresztényekkel szeretnének végezni. Most, hogy a szultán fia is a saját családja ellen szövetkezik, feltépődnek a keresztes háborúk okozta régi sebek, és hamar újak is keletkeznek.
A közelgő háború árnyékában Will kétségbeesetten vívódik templomos esküje, a Testvériségben titokban betöltött szerepe és az Elwennel - a lánnyal, akit szeret, de nem vehet feleségül - szembeni kötelessége között. Amikor Edward király küldetésével régi barátja és ellensége, Garin de Lyons a Szentföldre érkezik, Will élete megállíthatatlanul kezd sodródni a káosz és pusztulás felé. A hadjárat bámulatos leíróerejű, merész és feszített tempójú, felejthetetlen szereplőket vonultat fel Keletről és Nyugatról, a társadalom legalsó és legfelső rétegeiből, akik mind a történelem legdrámaibb pillanatai felé törtetnek.
Adatok
szerző
Robyn Young
cím
A hadjárat
alcím
Ármány, szenvedély és harc a keresztes hadjáratok korában
kiadó
Gold Book Kft.
kiadási év
évszám nélkül
állapot
antikvár könyv, szép állapotú
oldalszám
461
kötés
kemény kötés védőborítóval
ISBN
978-963-426-122-3
Cikkszám
826590
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!