A rábeszélőgép

Nincs raktáron
A rábeszélőgép
Pratkanis és Aronson
A rábeszélőgép
(élni és visszaélni a meggyőzés
mindennapos mesterségével)
antik (AB OVO), 1992
212 o., puha kötés védőborítóval
Részletek
- Hogyan hirdessünk hatásosan? Hogyan védekezzünk a hatásos hirdetések ellen?
- Hogyan adjunk el jó terméket? Hogyan adjunk el rossz terméket? Hogyan álljunk ellen a kísértésnek, hogy megvegyük azokat a jó vagy rossz termékeket, amelyeket mindenáron ránk akarnak tukmálni?
- Hogyan adjunk el jó politikust? Hogyan adjunk el rossz politikust? Hogyan ne vegyük meg azokat a politikusokat, akiket mindenáron ránk akarnak tukmálni?
- Hogyan tartsunk hatásos beszédeket értekezleteken, gyűléseken vagy akár családi körben? Hogyan ragaszkodjunk álláspontunkhoz az értekezleteken, gyűléseken vagy akár családi körben tartott hatásos beszédek ellenére?
- Hogyan vegyünk rá másokat olyasmire, ami eszük ágában se volna? Hogyan ne vegyük rá önmagunkat olyasmire, ami eszünk ágában se volna?
- Hogyan válhat a nevelés propagandává? Hogyan válhat a propaganda neveléssé?
- Hogyan manipulálhatjuk embertársainkat? Hogyan állhatunk ellen a manipulációnak és a manipulátoroknak?
- Hogyan növelhető egy politikus vagy egy párt hitelessége? Hogyan láthatunk át a politikusok és a pártok hitelességét növelő trükkökön?
- Hogyan használhatjuk ki az emberek bűntudatát, szorongásait és félelmeit? Hogyan hányhatunk fittyet a bűntudatunkat, szorongásainkat vagy félelmeinket kihasználókra?
- Hogyan szervezhetünk hatásos kampányt? Hogyan állhatunk ellen a hatásos kampánynak?
E könyv a fenti kérdésekre keresi (és gyakran találja) a választ. A két amerikai szerző világhírű szociálpszichológus. Tudományáguk azt kutatja: hogyan viselkedik az ember csapatban, csordában, kis és nagy közösségben - egyszóval: társadalomban. Aronson főműve, A társas lény, Magyarországon is nagy siker volt, négy kiadásban fogyott el.
A rábeszélőgép egyszerre szórakoztató olvasmány és közhasznú kézikönyv a meggyőzés mindennapos mesterségéről és művészetéről, annak elméletéről és gyakorlatáról; élvezetes stílusban, a témában vágó karikatúrákkal.
Adatok
Cikkszám
829892
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!