A marslakók második inváziója

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
A marslakók második inváziója
600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
I. Asimow, G. Gurjevics, J. Tupicin, A. és B. Sztrugackij
A marslakók második inváziója
Fantasztikus elbeszélések
antik (Táncsics Könyvkiadó), 1974
217 o., vászon kötés, védőborítóval, jó állapotú
600.-
Részletek
A Táncsics Könyvkiadó harmadik alkalommal jelentkezik fantasztikus elbeszélések gyűjteményes kiadásával. Ebben a kötetben négy, vitathatatlanul világszínvonalon álló írásmunkát ad közre, melyek mindegyikében az emberiesség eszménye uralkodik.
I. Asimov A marsbeliek útja című munkája a sanyarú körülmények között szívósan dolgozó és kitartó marsbeli telepesek leleményességét, akaraterejét és szellemi-erkölcsi felsőbbrendűségét állítja szembe a kapzsi, irigy, öntelt föntiek gondolkodásmódjával.
G. Gurjevics Nyelje le orvosát című mulatságos és tanulságos kisregénye sokáig emlékezetes olvasmánya marad a fantasztikus írásokat kedvelőknek.
J. Tupicin Napkelte című elbeszélése finom színekkel, gyengéd kézzel festett portré egy különös kisfiúról.
A. és B. Sztrugackij címadó kisregénye, A marslakók második inváziója, kacagtató paródia, sőt szatíra: hogyan jelentkezik egy zsarnoki, idegen megszállás ténye a kisvárosi, szűk látókörű nyárspolgárság szintjén. A zengzetes, klasszikus nevek mögött a világméretű események fergeteges sodrában is a maguk apró-cseprő ügyeivel bíbelődő mai nyárspolgárok húzódnak meg, akiknek mesteri, szatirikus ábrázolása óhatatlanul mélyen elgondolkodtató történelmi párhuzamok megvonására késztet.
Adatok
Cikkszám
863973
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!