Riznerné Gáspár Erika - Ősi kultúra a jelenben - A Turul Népe

-10%
Nincs raktáron
Riznerné Gáspár Erika - Ősi kultúra a jelenben - A Turul Népe
3 500 Ft
3 150 Ft
Kezdete: 2019.05.16   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 63 Ft
Részletek

Valóságos és képzeletbeli expedícióra invitálok minden érdeklődő olvasót, minden magyar érzelmű embert és minden tudóst, aki valaha foglalkozott a magyar őstörténettel. Ők igazán tudják, hogy milyen fontos ma is, ahogy mindig is fontos lesz míg egyetlen magyar érzelmű ember lesz a Földön, hogy mindig egy kicsit közelebb kerüljünk népünk eredetének titkához . . ."


Könyvem több éves kutatáson alapszik, egy könyvsorozat első része. Mint kulturális antropológus és őstörténész/régész hallgató több hazai és nemzetközi konferencián voltam nagy meglepetést és kiváncsiságot kiváltó sikeres előadó.
(Ebben a tanévben kapom meg a diplomámat).
A sorozat következő részei a 2011-2012-es évben jelennek meg.

Ez első részben ősi jelképeink és szimbólumaink eredetét mutatom be, olyan képeken, amelyeket illik ismerni, mégsem közismert, hogy valójában mit ábrázolnak. Ugyanakkor egy nagyon fontos dolgot vettem észre: bár nem sokan nem tudják, hogy mi a jelentésük a szimbólumainknak, mégis mindegyik kép érzelmileg hatalmas erővel fogja meg a magyar embert - és taszítja a más kultúra emberét.
Pl. A könyv egyik érdekes témaköre a Turul. Kevesen tudják, hogy mit jelent, honnan ered, és miközünk van hozzá valójában. A Turul téma elválaszthatatlan a szárnyas nap szimbólumtól, később a szárnyas ember, az ANGYAL - mint küldött, követ, hírvivő, aki elhozza a fényt, stb. képzetétől. Ugyanis a TURUL szó jelentése is küldött, követ, hírvivő, aki elhozza a fényt,stb., csak az egyiket görögül, a másikat sumér nyelven ismerjük.
Láttál már kínai angyalt? Én sem. A mi koronás címerünket azonban 2 angyal kíséri, angyal hozta a Szent Koronánkat, és Gabriel és Mihály arkangyal ott van a koronán. A Kossuth Mauzóleum központi alakja a rab oroszlánt megszabadító fáklyát tartó (fényt hozó)szárnyas géniusz. Ikarosz alakja pl. csak nálunk nyert teret, még a mai görögöknél sem fontos. Logikus, hogy valami fontosabbról van szó, ezek nem puttók, mint a barokk korszak pucér angyalkái.
Népünk "sokszor lefejezett nép", a tudókat és azokat, akik nem álltak be hivatalos őstörténet hirdetői közé, peremhelyzetbe taszították.

Én sajátos kutatási módot választottam, a kodályi elvek szerint: Vissza a forrásokhoz - a csak tiszta forrásból elvéhez fordultam.
Így sikerült átlépnem az elmúlt 60 év magyar őstörténeti agymosását és mellébeszélését. Jellemző módon lábjegyzetek alapján kutattam az elmúlt 60 év kutatásaiból, ugyanis sokan csak lábjegyzetben utaltak egy másik mű lábjegyzetében előforduló nagyon fontos kutatásra, melyet szándékosan elhallgattak a tömeg elől,mert Buci Manóék féltek.
A szimbólumok, a jelképek egységbe kovácsolják az embereket, erős nemzetté formálják az arctalan tömeget. Ha nem tudja a tömeg, hogy mit ábrázol a kép, a szimbólum, nem kell tartani a szerveződéstől, az öntudatlan nép olyan, mint az amnéziás beteg, nem tudja honnan jött, ki ő, és hova tart. Bármikor préda lehet ő és a családja, és el lehet venni tőle az országát, be lehet fogni rabszolga munkára. Az öntudatlanok majd boldogan mossák Európa szennyesét és hajbókolnak a PÉNZ embere előtt.

Történelem lábjegyzetek alapján? - Ez maga a SUTTOGÓ TÖRTÉNELEM. A könyvsorozat hatalmas anyagát kiegészítettem a régészeti kutatások anyagával is. Munkám szemléletem alapján holisztikus jellegű és interdiszciplináris, több mint 20 kutatási területről sikerült nagyon érdekes anyagokat szerezem. Fontosnak tartom, hogy művem ne száraz tananyag legyen, hanem érdekes és elgondolkodtató olvasmány.

Adatok
szerző
Riznerné Gáspár Erika
cím
Ősi kultúra a jelenben
alcím
A Turul Népe
kiadó
A Családi Nevelésért Alapítvány
kiadási év
2010
állapot
ÚJ
oldalszám
172
kötés
puha kötés
ISBN
9789638749826
Cikkszám
874438
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!