Kurt Vonnegut - Macskabölcső

Nincs raktáron
Kurt Vonnegut - Macskabölcső
1 600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 32 Ft
Részletek
„Ebben a könyvben egyetlen szó sem igaz” – így kezdődik Kurt Vonnegut számtalan kiadásban és nyelven megjelent, nevezetes regénye. Viszont minden egyes szavát elhisszük – tehetnénk hozzá.
A zárt szerkezetű, feszes ritmusú történet fatális véletlenek szükségszerűen egymásra következő sorozata. Felix Hoenikker otromba különc, ám zseniális tudós, aki játékos kedvében feltalálja a földi életet pillanatok alatt kioltó szuperjeget. A veszedelmes anyag szilánkjait a torzszülött, ám a maguk módján szintén zseniális Hoenikker-gyerekek juttatják el a távoli San Lorenzo szigetére.
A sziget államformája a totális diktatúra, vallása az emberek tökéletes testvériségét meghirdető, sőt megvalósító bokononizmus. A vallás gyakorlására a hívek talpainak összeérintésével kerülhet sor, de az egyéb hittételekkel is részletesen megismerkedhetünk. A szuperjég pusztító erejének Bokonon próféta teremtő tanaival is szembesülnie kell.
E találkozás „naplója” a különös, egyszerre mulatságos és megrendítő történet, amely Vonnegut írásművészetének teljes gazdagságával bilincseli le az Olvasót.
Adatok
szerző
Kurt Vonnegut
cím
Macskabölcső
kiadó
Európa Könyvkiadó
kiadási év
1978
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
202
kötés
kemény kötés védőborítóval
ISBN
9630709414
Cikkszám
879303
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!