Nudzsúd vagyok, 10 éves elvált asszony

Nincs raktáron
Nudzsúd vagyok, 10 éves elvált asszony
Nudzsúd Ali - Delphine Minoui
Nudzsúd vagyok, 10 éves elvált asszony
Nyitott Könyvműhely, 2010
200 o., kemény kötés védőborítóval
jelenleg nem kapható, de előjegyezhető
Részletek
Nudzsúdnak hívnak, Jemenben élek, egy kis faluban. Tíz éves vagyok, legalábbis azt hiszem. Az én országomban a falun született gyerekeknek nincsenek irataik, és születésükkor nem vezetik be a nevüket az anyakönyvbe. A szüleim erővel férjhez adtak egy nálam húsz évvel idősebb férfihoz, aki szexuálisan bántalmazott, és meg is vert. Egy reggel, azzal az ürüggyel, hogy kenyérért megyek, buszra szálltam, a bíróságra menekültem, és addig nem tágítottam, amíg egy bíró meg nem hallgatott...

Ez a könyv egy jemeni kislány igaz története, akiben volt annyi bátorság, hogy szembeszálljon hazája hagyományaival és ősi törvényeivel: azt követelte, hogy elválhasson a férjétől. Ez sikerült is neki, elsőként egy olyan országban, ahol a lányok több mint felét tizennyolc éves koruk előtt adják férjhez. Nudzsúd története hatalmas visszhangot váltott ki a nemzetközi sajtóban, harca az egész világot megindította. Az áldozat szerepét a drámai hősnőére cserélve meséli el nekünk megrázó történetét. Hogy véget vessen a kényszerű hallgatásnak. Hogy bátorságot adjon a vele egykorú kislányoknak, és megmentse őket mindattól a szenvedéstől, amelyen ő keresztülment.

Egy igazán erőteljes önéletrajz. Nehéz elképzelni, hogy létezhet bátrabb – avagy fiatalabb – elvált nő, mint amilyen ez a csöppnyi kislány, Ali Nudzsúd.

— New York Times

Az ő esete végre felrázta a közvéleményt: ne engedjük, hogy ezektől a kislányoktól elrabolják az ártatlanságukat!

—People

A bátorság és kitartás nemzetközi példaképe.

—New Yorker
Adatok
Cikkszám
887763
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!