Berta Tibor - Az időkód

Nincs raktáron
Berta Tibor - Az időkód
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9632021908
2 600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 26 Ft
Részletek

A dél-anglilai Stonehenge és az egyiptomi Kheopsz piramis az ősi időktől fogva üzeneteket közvetít az emberiség számára. Az üzenetek kulcsát - az időkódot - azonban a Magyar Szent Korona őrzi szerkezetében elrejtve. Az időkód segítségével elolvasott építmények az ókori csillagászat nyelvén szólalnak meg, s az ember számára, mint időmérő szerkezetek jelzik a kozmikus időt. Azt, hogy hány óra van valójában kozmikus (égi) szinten.
Erre az időre kíváncsi ma mindenki, hogy mennyi ideje is van még hátra a Földet lakó emberiségnek. Ki lehet-e ezt valahogyan számolni? Lesz-e világvége? Mikor kezdődik a bibliai apokalipszis, vagy már elkezdődött?
Nos ezekre a kérdésekre, ha pontos választ nem is ad ez a könyv, mégis segít a fenti kérdések megválaszolásához. A Stonehenge, a Kheopsz piramis és a Szent Korona üzeneteinek elolvasása után azonban újabb lényegi kérdések merülnek fel... aki a három építményt tervezte, az előre látta a jövőt? Ő az isten valójában? A három kozmikus időmérő szerkezet mennyi időt mutat ma?
Galaxisunkban az ember szűkebb kozmikus környezete a Naprendszer. Az ókorban a központi óriás égitest - a Nap - mint isten létezett az emberek tudatában. Kétezer éve Jézus is napistenként a világosságot - a fényt - hirdette a sötétség erőivel szemben. Ez a sötétség és világosság harca az ókori Zoroaszter tanítása volt. Ezen belül létezett a zurvánizmus, az idő vallása, amely szerint az időt uraló lény maga az isten (Zurván). Az idő vallásának alaptézise az volt, hogy a földi világ dolgait az égi világ irányítja és tartja azt ellenőrzése alatt. Az ókori asztrológia, minden tudományok egyesítője is azt a nézetet képviselte, hogy a csillagokban minden előre meg van írva, s a planéták égi helyzeteiből következtethetünk akár a jövőre is.
Az ókori nagykultúrák igen nagy figyelmet fordítottak az égi és a földi erők kiegyensúlyozására, a természeti erők és az emberi tevékenység harmóniájának megteremtése érdekében. A kozmikus és a földi erők egymásnak feszülését az ókori geomantia tudománya írta le (a tájformálás vagy elhelyezés művészetének mai neve a Feng Shui). A geomantia valójában három erőforrás energiáit veszi figyelembe: az égi erők az idő múlását határozzák meg, a Földből eredők az időjárást és a Földfelszínt, míg a harmadik erő az emberi tényező. A geomantia tudójának, a földjósnak a feladata, hogy a három erő harmóniáját megteremtse egy adott területen.
A Magyar Szent Korona egy ilyen harmónia szimbóluma, ahol az Ég és Föld erői megjelennek, hogy a választott területen élő emberek sorsa a legkedvezőbben alakuljon. A geomantia szakértői így érték el azt az állapotot, mely szerint a Magyar Szent Korona az ország teste - égi erők emelik az ország területe fölé - és így az ország a Korona alá tartozik. Ezt az ideális helykiválasztást véletlenszerűen nem követték el a földjósok a múltban. A probléma csak az ebben a mágikus erőkiegyensúlyozó eljárásban, hogy a földjósok az időtényezőt is hozzárendelték a hely kiválasztásakor az országlakók sorsához. Így a szimbólum harmóniáját avatatlan, nem hozzáértő kezek megmásították vagy elrontották a múltban, s ez a jövőre nézve hatással kell hogy legyen az országlakók számára.
Ennek a problémának a megoldását szolgálhatja az Időkód c. könyv, ha az Ég erői a Föld erőivel és az emberek szándékával találkoznának, mert ennek épp itt lenne az ideje...

Adatok
szerző
Berta Tibor
cím
Az időkód
alcím
Ókori naptárak a Kheopsz piramis, Stonehenge és a Magyar Szent Korona szerkezetében
kiadó
AAS-H
kiadási év
2002
oldalszám
157
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
916291
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Bevezető 9
Időszámításunk kezdetei 11
Tudománytörténeti előzmények 13
Az idő mérésének alapjai 19
A precesszió 26
A naptárkészítés alapciklusai 28
Ókori naptári periódusok 29
Ókori naptári rendszerek 31
Sumer időszámítás 35
Egyiptomi időszámítás 41
Zsidó időszámítás 47
Kínai időszámítás 53
Indiai időszámítás 59
Maya időszámítás 65
Görög időszámítás 71
Római időszámítás 77
Az idő szent emlékművei 83
Az időkód 85
Naptárpiramis - a Kheopsz piramis 87
A piramis naptárai 97
Naptárkőkör - a Stonehenge 101
Stonehenge naptárai 114
Naptárkorona - a Szent Korona 119
Történeti bevezető 121
Kozmikus világmodell 125
Mária és Jézus születésnapja 131
A Szent Korona képrendje 139
Naptári számítások 145
Összefoglalás 151
Irodalomjegyzék 155