Dr. Vas Györgyné szerk. - Matematikai kislexikon

Nincs raktáron
Dr. Vas Györgyné szerk. - Matematikai kislexikon
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
850 Ft
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Részletek

A magyar matematikai irodalomban a Matematikai kislexikon az első olyan mű, amelyik alfabetikusan rendezett címszavakban tartalmazza a legfontosabb matematikai fogalmakat, definíciókat, tételeket, módszereket, összefüggéseket.
A kislexikon közel háromezer címszót tartalmaz. A középiskolai tananyag minden lényeges fogalmát feldolgozza, ezen túlmenően kitér a matematika egyes speciális területein is mindazokra a fogalmakra, amelyek vagy elméleti szempontból alapvető jelentőségűek, vagy pedig gyakorlati alkalmazási lehetőségeik miatt kiemelkedően fontosak. A szócikkek írásakor arra törekedtek a szerzők, hogy a szöveg egyrészt korszerű és a matematikai precizitás szempontjából kifogástalan legyen, másrészt pedig a lényeg megértésének megkönnyítése céljából tartalmazzon szemléletes magyarázatokat, az általánosabb érvényű megfogalmazás mellett a leggyakrabban használt speciális esetekre vonatkozó értelmezéseket is.
A fentiekből következően haszonnal forgathatják a művet középiskolás diákok és tanárok, egyetemi hallgatók és matematikaoktatók, mérnökök, közgazdászok, a különböző természettudományok művelői és mindazok, akik érdeklődnek a matematika iránt.
Ezért nem meglepő, hogy az első kiadás hetek alatt teljesen elfogyott.

Adatok
szerző
Dr. Vas Györgyné szerk.
cím
Matematikai kislexikon
kiadó
Műszaki Könyvkiadó
kiadási év
1972
oldalszám
443
kötés
vászon kötés védőborítóval
megjegyzés
kopottas védőborító
Cikkszám
919741
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!