John Roskelley - Nanda Devi

Nincs raktáron
John Roskelley - Nanda Devi
RRP: 3 180 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 2 862 Ft
A vásárlás után járó pontok: 29 Ft
John Roskelley
Nanda Devi
Corbis Könyvkiadó, 2006
256 o., kemény kötés
Részletek

1949-ben ​Willi Unsoeld, a fiatal amerikai hegymászó a Garhval-Himalájában túrázva megpillantotta a Nanda Devit, India legmagasabb hegyét. Annyira elbűvölte a boldogság istennőjéről elnevezett csúcs szépsége, hogy ott a helyszínen elhatározta: ha valaha lánya lesz, a hegyről fogja elnevezni. Unsoeld huszonhét évvel később visszatért a Nanda Devire, hogy expedíciót vezessen a hegy első megmászásának negyvenedik évfordulója alkalmából. A csapat tagjai között szerepelt huszonkét éves lánya, Devi Unsoeld is, aki élete álmának tartotta, hogy feljusson a hegy tetejére, amelyről nevét kapta.
John Roskelley, az ambiciózus fiatal hegymászó is meghívást kapott az expedícióra, mely egy ismeretlen és rendkívül nehéznek ígérkező útvonalat tervezett megmászni az ország északnyugati tartományában magasodó 7817 méter magas csúcson. A túra során kibontakozó események az erős érzelmek, a csapaton belüli eltérő motivációk és célok, a heggyel és a monszunviharokkal való küzdelem, majd a siker és a halál történetét jelenítik meg előttünk.
A könyv tizenhárom hegymászó kalandját meséli el, de elsősorban Willi Unsoeldról, a Mount Everest nyugati gerincének hőséről szól, aki támogatta fiatal lányának részvételét az expedíción. Megismerjük Devi Unsoeld, az idealista, szabad szellemű lány történetét, aki elszántan akarta apjával együtt meghódítani a hegyet. A történet egyben Jonn Roskelleyről is szól, aki döntő szerepet játszott abban, hogy három embernek sikerült feljutnia a Nana Devi csúcsára, de aki előre valószínűsítette, hogy az expedíció tragédiába torkollhat…

Adatok
Cikkszám
935814
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!